BULJ O DALMACIJAVINU: Premijeru, čujte te ljude – država im je otela i zgradu vrijednu 86 milijuna!

miro bulj

MOST-ov Miro Bulj zatražio je stanku u radu Sabora kako bi progovorio o problemima Dalmacijavina, odnosno njezinih radnika koji su i sami došli na saborsku galeriju kako bi sve pratili, a prethodno su i prosvjedovali na Markovu trgu.

Od 64 milijuna kuna kolika su potraživanja radnika, oni do danas nisu vidjeli niti kune, naglasio je Bulj. Radnici imaju rješenje, no nikoga nije briga, poručio je.

Prijedlog radnika je povlačenje tužbe Dalmacijavina protiv države jer im je oduzela zgradu. “Jer im je država uzela zgradu koja je bila njihovo vlasništvo u trajektnoj luci u Splitu koja je sada i komunalni problem. Ona je u visini procijenjena 86 milijuna kuna. To je njihova zgrada, to su zaradili oni i oni prije njih. Međutim vlada Jadranke Kosor je 2010. odlukom tu zgradu oduzela i stavila je u vlasništvo države”, rekao je Bulj.

“Premijeru, čujte te ljude,”, nastavio je Bulj… “Očekujem da se očituje premijer Plenković, ministar financija i da se ovaj problem riješi. Radnici nude rješenje, ali ih nitko ne čuje. I kad ih slušaju ne čuju ih jer ih nije briga”, rekao je Bulj, a prenosi Media servis.