BUJAS ODGOVORIO HDZ-ovom ŠIMIĆU: Ne podržavamo prevarante i poltrone, a za vas nisam nikad čuo

Predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Petar Šimić ne misli da netko može i smije imati drukčije mišljenje o nekim rješenjima koja nudi njegova stranka i Vlada pa je kritizirao Udrugu Glas poduzetnika i njihovog izvršnog direktora Dražena Oreščanina.

Riječ je o vladinim mjerama. “Udruga Glas poduzetnika, njihov predsjednik Dražen Oreščanin, u svojim izjavama ne podržava mjere koje je vlada donijela za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena energenata i hrane. Nije mi jasno ni kao poduzetniku kako je moguće da zastupa interese malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, ugostitelja u tom dijelu, a činjenica je da upravo ta populacija hrvatskog gospodarstva podržava donijete mjere u svim svojim istupima jer devet milijardi kuna za gospodarstvo je nešto što je do sada presedan”, rekao je Šimić i zapitao se koga oni zastupaju.

Odgovor je dobio  od predsjednika Glasa poduzetnika Hrvoja Bujasa, koji je na Facebooiku napisao:

Koga podržava UGP?

Da odgovorim cijenjenom gospodinu Šimiću, zasigurno gospodarstveniku, a ne poduzetniku, razliku znamo, odgovorit ću koga to podržava UGP?

UGP podržava SVE poduzetnike u RH, a prvenstveno se borimo u interesu mikro, malih, srednjih poduzetnika i obrtnika, mahom naših članova, njih skoro 20 000.

Ne podržavamo prevarante, poltrone i korumpirane, a uvijek ćemo se jasno zalagati za adekvatne Mjere, koje mi tražimo, a zovemo ih #REFORME!

A koga vi podržavate, kao predsjednik HDZ-ove zajednice obrtnika i poduzetnika?

Naime, nikad do sada nisam čuo za vas, a kad su bile one prve Mjere u doba lockdowna od vas niti riječi, kad su zatvarali naše poslove od vas niti riječi, kad su nam dizali poreze i namete i slali inspekcije od vas niti riječi. Kad tražimo reforme, u interesu ne samo poduzetnika, već i građana, zašto nas javno ne podržite?

UGP nije politički obojen, niti će to ikada biti, UGP se ne može kupiti, a molim da više nikada ne stavljate u istu rečenicu, i u isti svemir, UGP i HGK i HOK, dokle god su prisilne asocijacije sa instaliranim vodstvima iz iste “kuhinje” iz koje nam sada javno prodajete ove bajke.

Mjere (ove zadnje) su kao što smo rekli samo dobar prvi korak, podržavamo jedan dio navedenih mjera, no smatramo da iste nisu dovoljne, diskriminatorne su, nedovoljne, a ono što UGP traži su jasne reforme o kojima sam već dovoljno pisao (npr. ista tarifa energenata za SVE – građane, udruge, poduzetnike i javni sektor, manji porezi i nameti / parafiskalni prvenstveno/ generalno, manje birokracije, efikasno sudstvo, manje nebuloznih regulacija i sl…), pročitajte malo naše postove, naše ciljeve i misiju na webu, naše medijske izjave, pa onda izvolite komentirati.