BRŽA OBNOVA S NOVIM LJUDIMA: Plenković najavio promjene – Paladina već bivši

Ministar graditeljstva Ivan Paladina, prema svemu sudeći, uskoro će postati bivši. Nakon održane sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković potvrdio je kako je dobio potporu za kadrovske promjene kako bi se ubrzala obnova.

Izvor: Media servis

“Obnova ostaje najvažniji prioritet u ovoj godini u političkom smislu, dakle ubrzanje toga procesa. U tom pogledu dobio sam jednu bianco potporu za određene kadrovske promjene koje će se dogoditi u sljedećim danima a vezane su upravo za ovu temu i s te strane ćemo nakon dodatnih konzultacija koje že uslijediti u narednih nekoliko dana obavjestiti javnost i naravno o tome upoznati Hrvatski sabor.”

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Ivan Škorić i članica NO Hrvatskih cesta i potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj spominju se kao mogući novi ministri no premjer to nije niti potvrdio niti opovrgnuo već je samo rekao kako će javnost o svemu biti obavIještena u narednim danima. Na pitanje je li on osobno odgovoran za ovako sporu obnovu odgovorio je:

“Ja sam odgovoran za sve ovo što sam vam rekao pa i za ovo. Za turističku sezonu, za gospodarski rast, za pomoć građanima i gospodarstvu pa i za ovo. Koliko za ovo toliko i za ovo, za sve. I onda dođem na izbore i kažem evo ljudi to je to što smo mi napravili, što smo obećali, što smo realizirali, što smo se trudili. Ja otvoreno kažem da nisam zadovoljan dinamikom obnove, prvi. Zato radim na tome da to ubrzamo.”