BRUNO PETKOVIĆ: Dat ćemo 100 posto, a uz pomoć publike možemo dobiti Benficu

Podijelite članak

Pred novinare je prije utakmice s Benficom „istrčao“ i maksimirski napadač Bruno Petković koji ima dodatni imupls i u nedavnom pretpozivu za hrvatsku reprezentaciju.

– Sigurno je da igra momčadi neće proći nezamijećeno. U svakoj utakmici neki drugi pojedinac ispliva na površinu. Nastavit ću kao i dosad, igrati za momčad, da svu svoju kvalitetu stavim na dispoziciju momčadi, a što će odlučiti izbornik Zlatko Dalić, vidjet ćemo.

Gdje ste bili prije točno godinu dana i jeste li se razmišljali o tome da biste mogli biti u ovakvoj situaciji?

– Prije godinu dana sam se grčevito borio za ostanak u Seriji A na posudbi u Veroni. Ovakva situacija nije nešto što sam imao u planovima. Ma, nitko nije sretniji od mene što sam u ovih godinu dana načinio takav pomak prema naprijed i u pojedinačnim i momčadskim uspjesima. U ovoj momčadi sam na pravom putu doći do svojih prvih trofeja, presretan sam što mi karijera ide u ovom smjeru, a na meni je da je zadržim na putu prema gore.

Dinamo je u dobroj formi nakon dugo vremena, smatrate li da možete dogurati do finala?

– Kad god se penjete na planinu, želite doći do vrha. Imamo stručni stožer koji brine da „ne poletimo u mislima“, da smo čvrsto na nogama, idemo utakmicu po utakmicu. Nalazimo se u fazi gdje nas svi gledaju kao autsajdere. Mi smo kvalitetna momčad koja sigurno može puno toga, ali da razmišljamo o finalu… ne. Još uvijek ne.

Koja je vaša završna poruka navijačima, satima su čekali na ulaznice?

– S obzirom na to koliko u zadnje vrijeme imam prijatelja i poznanika, pola stadiona sam ja riješio s ulaznicama, ha ha ha… Šalu na stranu, raduje nas rasprodan stadion, vjerujem da će nam publika svih 90 minuta davati vjetar u leđa. Ova momčad sigurno ne može dati manje od sto posto. A ostalo ćemo vidjeti.

Komentiraj