BRUNA ESIH: Zapitajmo se imamo li svoju Hrvatsku, tko nam naređuje..?

Bruna Esih, čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku u svom je govoru na predizbornom skupu kandidacijske liste NHR-HSP u Kristalnoj dvorani Hotela Westin u Zagrebu podsjetila na riječi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

“Prošlo je već jako puno godina od kad nam je netko daleko veći i važniji od mene rekao da imamo svoju Hrvatsku, da je naša, da će biti onakva kakvom mi želimo da bude, i da nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva će biti”, rekla je Esih, koja je nositeljica liste. “Bilo je to na dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Danas, 27 godina kasnije, mi se s pravom moramo zapitati imamo li svoju Hrvatsku, je li onakva kakvom je želimo, što nas određuje, tko nam naređuje, jesu li svi izgubljeni životi bili uzaludni, jesmo li dobili rat ali dopuštamo da gubimo u miru”.

Poručila je potom kako će Neovisni za Hrvatsku “svojim primjerom, potporom, djelima i glasom nastaviti hrabriti sve ponižene, obeshrabrene… Hrvatska je naša, Božja i najljepša na svijetu….”

Politički tajnik stranke i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović je pozvao je članove da glasovanjem prekinu “apatiju i beznađe”, te vrate “vjeru u sebe i u vlastite snage”.

“Ovo nije bitka za Bruxelles, ovo je bitka za Zagreb, za hrvatsku državu”, rekao je Hasanbegović.

Pod sloganom “Vrijeme je za Hrvatsku” okupljenima su se obratili i ostali kandidati liste, Ana Lederer, Tomislav Jonjić, Karlo Starčević, Željko Glasnović, Davorin Karačić, Martin Mladen Pauk, Vladimir Kovačević, Damir Markuš i Mato Artuković.

Komentiraj