BRUNA ESIH IDE U UTRKU ZA ZAGREB: Računam na prijatelja Hasanbegovića i mnoge iz HDZ-a

Bruna Esih (Foto: Facebook)
Bruna Esih (Foto: Facebook)

Bruna Esih definitivno se kandidira za gradonačelnicu Zagreba, najavila je u intervjuu za Globus, a s tim baš i neće biti oduševljeni u HDZ-u, jer je njihov kandidat Drago Prgomet.

A Bruna Esih itekako računa na podršku HDZ-a, kao i viđenih HDZ-ovaca poput Zlatka Hasanbegovića o čemu kaže:

”Gospodin Hasanbegović i ja godinama smo suradnici i bliski prijatelji. Vode nas podudarni životni i politički impulsi, dijelimo svjetonazor i političku viziju. U tom smislu jedno drugome uvijek smo bili podrška. On je osoba s velikom podrškom autentičnoga HDZ-ova biračkog tijela. Ako su, dakle, vrijednost njegovih stavova i djelovanja prepoznali birači, vjerujem da je istoga svjestan i HDZ.’

Što se same kandidature tiče, za Globus je Esih rekla kako je bilo nekih dvojbi, ali odlučila je ići.

”Kada bih odgovorila da bez ikakvih razmišljanja i strahova ulazim u zagrebački politički ring, bilo bi neistinito i glupo. Naravno da su postojale različite dvojbe i da odluku nisam donijela preko noći. Konzultirala sam se i s ljudima koji su na temelju dugogodišnjeg iskustva, logično je, sa svim opasnostima, političkim odnosima i dubiozama upoznatiji nego što sam to do sada mogla biti sama. Međutim, jedno je dobro se pripremiti i tražiti odgovore na pitanja, a drugo kalkulirati – toga ni u jednom trenutku nije bilo.

Od samog začetka zamisli o kandidaturi, do koje je došlo, između ostaloga, i na temelju intenzivnih osobnih iskustava, neosporno je jedno: na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koje i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti. Najveće osobne dvojbe bile su vezane uz moju obitelj. Iako uz podršku supruga, majka sam troje djece i moja kandidatura neminovno utječe na naš obiteljski život, koji smatram najdragocjenijim postignućem”, rekla je Esih za Globus.