BROJNA DOGAĐANJA. “Poslušaj glas prirode!” u subotu na Zrinjevcu

Povodom obilježavanja Europskog dana mreže Natura 2000 te Međunarodnog dana bioraznolikosti Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u sklopu provedbe nacionalne kampanje “Poslušaj glas prirode!” u subotu od 10 do 14 sati na zagrebačkom Zrinjevcu organizira brojna događanja.

“Radionice i edukativne igre za najmlađe, nagradni kvizovi na temu zaštite prirode, virtualna šetnja zaštićenim područjima Hrvatske, koncert grupe Stampedo i još mnogo toga čeka vas ove subote na Zrinjevcu povodom obilježavanja Europskog dana mreže Natura 2000 te Međunarodnog dana bioraznolikosti. Dođite u subotu na Zrinjevac i poslušajte glas prirode”! – poručuju organizatori.

“Draga djeco, bake, djedovi, mame i tate, subota prijepodne na Zrinjevcu pravo je mjesto za vas ako želite poslušati što vam priroda ima za reći, a pritom se dobro zabaviti i osvojiti brojne nagrade! Od 10 do 14 sati čekaju vas čuvari prirode iz cijele Hrvatske, s mora i planina, iz močvara, šuma i špilja koji će vas puno toga naučiti. Moći ćete graditi vulkane, opipati kljunove ptica, zaigrati Supe, ne ljuti se i Šišmišev lov, ući u 3D svijet uz pomoć virtualnih naočala. Puno toga čeka vas pod krošnjama Zrinjevca za sve uzraste, vrtićke i školske dobi, ali i odrasle. U 12:30 sati ćemo i zaplesati s grupom Stampedo i Ivankom Mazurkijević. Ekipa kampanje Poslušaj glas prirode! čeka vas, spremno i s veseljem!”, poručuju i iz organizacije za očuvanje okoliša Glas prirode HR.

Iz organizacije napominju da je opstanak ljudske vrste neostvariv bez prirode koja, uz kisik, vodu i hranu, osigurava stabilnost klime i opstojnost naše civilizacije.

“Unatoč tome, posljednja dva stoljeća posebno su obilježena negativnim utjecajem čovjeka na živi svijet uzrokujući globalne ekološke promjene koje sve više utječu na kvalitetu naših života. Jedan od alata za očuvanje prirode je izdvajanje i zakonska zaštita geografski ograničenih područja čija je svrha da se u njima osigura očuvanje prisutne bioraznolikosti, georaznolikosti i/ili krajobrazne raznolikosti. NATURA 2000 – ekološka mreža područja za očuvanje prirode, štiti ekosustave i njihove usluge koje svi koristimo. Vrijeme je za promjenu odnosa prema prirodi”, napominju iz organizacije za očuvanje okoliša Glas prirode HR.