BRNAD U ZATVORSKOJ BOLNICI U ZAGREBU: Prijeti mu 40 godina – istražuje se tko je pustio snimku

Osumnjičeni za teško ubojstvo u subotu u Rijeci, Roman Brnad, prevezen je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, nakon što mu je jučer određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, od mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze.

Da je Brnad u bolnici u Zagrebu potvrdio je njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Aris Šarunić, koji je za Index rekao: “Po mojim saznanjima on ima povijest psihičke bolesti. Vidjeli ste ga, izgleda li on vama kao zdrav čovjek? Jučer sam podnio zahtjev i on je po mom zahtjevu i mišljenju doktora u Rijeci prebačen u Zatvorsku bolnicu u Zagreb i tamo ostaje do daljnjega”.

Brnadi je istražni zatvor određen nakon što je u subotu u 13.40 u kafiću u centru Rijeke nasrnuo na 67-godišnju ženu i nasmrt je pretukao. Prijeti mu 40 godina zatvora.

Rasvjetljava se i kako je snimka nadzprnih kamera kafića na kojoj se vidi brutalno ubojstvo dospjela u javnost.

“Želim se oglasiti zbog sporne snimke nadzornih kamera tragičnog događaja u caffe baru ‘Pin’. Snimku je presnimio policijski službenik na mjestu događaja, a kao dokaz u istrazi. Nisam upoznata s time kome je i zašto snimka proslijeđena. Napominjem da je nisam snimala, a niti sudjelovala u objavi iste”, rekla je vlasnica caffe bara Pin za Novi list.

Stoga su sada sve oči uprte prema policiji. “Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost”, stoji u odgovoru riječke policije na upit Novog lista o snimci.