BRKIĆ PORUČIO PUPOVCU: Nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade, ovo je Hrvatska

milijan brkić

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić osvnuo se na Hasanbegovića te poručio da probleme treba rješavati unutar obitelji i dodao: “Bog mu dao zdravlja”.

Izvješće: Adrian De Vrgna

A onda je u središnjici prije sjednice Predjedništva, a nakon priopćenja da su Hasanbegoviću poslali obavijest o prestanku članstva jer je prekršio statut kandidaturom na tuđoj listi, i time se sam isključio, postavio pitanje Hasanbegovićevih motiva.

“Zanimljivo kako oni koji su najglasniji protiv politike stranke kada su sjednice Predsjedništva itekako podržavaju te odluke. Na zadnjoj sjednici Predsjedništva, gospodin Hasanbegović je bio i podržao je predsjednika Vlade da razriješi tri ministra iz Mosta, sada naknadna pamet i odjednom mu smeta”, poručio je Brkić.

Komentirajući Hasanbegovićeve optužbe za moralnu kaljužu, Brkić kaže da se treba kloniti teških riječi. I pita ga što nije bio govorljiv lani kada je također bilo ljudi protiv rušenja Vlade. Današnja je, kaže, stabilna. Odlaskom Zlatka Hasanbegovića stavlja se pod upitnik saborska većina, no Milijan Brkić uvjerava da HDZ sve drži pod kontrolom.

“Znate kad određujete kad imate većinu? Kad predsjednik Vlade predloži nove ministre, vidjet ćemo tko ima većinu. U ovoj utakmici sada SDP i Most su gubitnici. Činjenica je da takav jeftini populizam i demagogija nikome ne koristi. Politička situacija je itekako stabilna, većinu smo dokazali, a sljedeća većina će se utvrditi kad predsjednik Vlade na sljedećoj sjednici predloži nove ministre”, rekao je Milijan Brkić.

Osvrnuo se i na potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca: ”Koliko ja znam Pupovac je podržavao sve vlade pa i onu bivšu gdje je Hasanbegović bio ministar. On je član Sabora i podupire vladu. Nacionalne manjine neće određivati sastav vlade. Ovo je Hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”, kazao je Brkić.

https://www.youtube.com/watch?v=2RTH-kWgxEU