NA BRITANCU PUNOM PAROM: Gradi se velika fontana, rotor i park – nezadovoljni tuku po Bandiću

britanski trg

Radovi na fontani i uređenju Britanca ulaze u završnu fazu, a podrobnosti je doznao HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak, kojem su o svemu odgovorili iz Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Na dokumentu koji je Stojak objavio na Facebooku je Bandićev potpis.

“Uređenje Britanskog trga započelo je zbog potrebe sanacije dotrajalog asfaltnog zastora te poboljšanja regulacije i protočnosti prometa u široj zoni raskrižja Pantovčak, Britanski trg, Nazorova i Kukuljevićeva. Novom regulacijom prometa oformljeni su prometni otoci koji su omogućili njihovo krajobrazno oplemenjivanje. Takav prošireni zahvat zahtijevao je višu razinu tehničke dokumentacije od prvobitno pribavljene i provedbu postupaka javne nabave za izvođenje radova, a za što je potrebno izvjesno vrijeme” stoji u obrazloženju.

“Projektom je predviđena rekonstrukcija kolnih i pješačkih površina Britanskog trga od ulice Radnički dol do Ulice Pantovčak. Na raskrižju Ulica Pantovčak, Ulice Ivana Kukuljevića i Britanskog trga izvest će se rotor vanjskog radijusa 15 metara, unutarnjeg radijusa 9,5 metara i unutarnjeg zaštitnog prstena širine 1,5 metara. U središnjem zelenom pojasu predviđa se izgradnja fontane promjera osam metara. Sjeverno od rotora ukinut će se kosi parkinzi i izvesti zelena površina s parkom.

Park će biti središnje postavljen unutar zelene površine dimenzija 30,40 puta 4,50 metara opločen kamenim pločama s betonskim klupama. S obje strane parka u zelenoj površini predviđa se drvored sa sadnicama gledičija. Na sjevernoj strani trga kod Radničkog dola predviđa se izvođenje zelene površine izvedbom travnatih rešetki nosivosti 100 kg radi omogućavanja pristupa vatrogasnim vozilima. Na dijelu zelenog otoka predviđena je izvedba kamenih opločenih površina i sadnja tri stabla gledičija. Zadržava se položaj postojećih autobusnih stajališta kao i prometno rješenje sjeverne strane trga s jednosmjernim ulicama”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/tomislav.stojak.9/posts/681837145354452″ bottom=”30″]