BRITANAC ISHVALIO OROSLAVJE: Najjeftiniji grad u Hrvatskoj – pizza, pivo i sladoled za 10,20 eura!

Britanski stanovnik Hvara, Paul Bradbury, istražio je gdje se krije najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

Povodom sveprisutnih vijesti o visokim cijenama u Hrvatskoj, Bradbury se zapitao postoji li negdje suprotno – mjesto gdje se osnovne stvari, poput piva, pizze i sladoleda, mogu pronaći po prihvatljivim cijenama.

“Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura. Kupovna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 eura”, piše Bradbury za Total Croatia News.

Britanac oduševljen Oroslavjem

Nakon istraživanja lokalnih restorana, otkrio je da se u Oroslavlju cijene obroka značajno razlikuju. Tamo se, kaže, mogu pronaći pizze već od 7,20 eura, veliko pivo za 1,80 eura i sladoled za 1,20 eura. Ukupni trošak za takav obrok iznosi svega 10,20 eura. “Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino”, piše Britanac.

Bradbury postavlja pitanje je li Oroslavlje možda najjeftiniji grad u Hrvatskoj kada je riječ o cijenama restoranske pizze, piva i sladoleda.

“Dakle, izazov je postavljen. Imamo 10,20 eura za pobijediti. Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za pizzu, pivo i sladoled ili možete bolje…”, zaključuje svoj tekst.