BRANKO VUKŠIĆ: To što govori Prkačin o NDH, ustašama i ustaškim logorima treba biti kažnjivo

UPRAVO ISTUP NOTORNOG PRKAČINA NA N1, TE NJEGOVO OTVORENO PROPAGIRANJE USTAŠTVA I NEGIRANJE ANTIFAŠIZMA, JOŠ JE JEDAN ARGUMENT DA SABOR MORA ŠTO HITNIJE DONIJETI ZAKON O ZABRANI I KAŽNJAVANJU VELIČANJA FAŠIZMA, ODNOSNO, KAŽNJAVANJU ONIH KOJI NEGIRAJU HOLOKAUST!

Komentirao je tako nastup Ante Prkačina, saborskog zastupnika Domovinskog pokreta, naš poznati novinar Branko Vukšić, koji u nastavku kaže:

To što je izgovorio ANTE PRKAČIN na N1 o NDH, ustašama, ustaškim logorima, TREBA BITI KAŽNJIVO.

Čini mi se da do sada nije nikad nitko pred kamerama toliko glorificirao fašizam kao što je to sinoć činio Prkačin.

Uz zakonodavstvo koje imamo, uz kriminalno sudstvo, te uz vlast koja samo verbalno osuđuje “svaki oblik ekstremizma”, ndividuama koje negiraju karakter jasenovačkog logora ne daje se javni prostor. Zbog moralne higijene društva. Zbog pravde. Zbog poruke koja se suprotnim činjenjem šalje.

Dok se u Hrvatskoj ne dogodi vlast koja bi objeručke i odmah prihvatila prijedlog Ognjena KRAUSA o zabrani ustaških simbola, te kažnjavanju onih koji negiraju ustaški genocid, mediji ne smiju pod egidom tobožnje slobode govora posredovati, ili omogućiti glorifikaciju ustaštva, koljača Francetića ili Bobana, zločinca i izdajnika Pavelića…

Mediji – bez obzira jesu li privatni ili ih financiraju građani – trebaju poštivati civilizacijske dosege i povijesne činjenice. A jedna od tih činjenica je i ta da je Hrvatska zahvaljujući partizanima i Titu bila na pobjedničkoj strani.

Usprkos bljezgarijama notornog Prkačina, koji s otvoreno ustašoidnih pozicija osporava i partizanski pokret, i antifašizam, i povjesničara Iva Goldsteina, kojemu u znanju, poštenju, te javnome djelovanju nije ni do malog nožnog prsta.

Prkačin bez ijednog argumenta, s ustaškom, dakle; gorom ideologijom od fašističke (jer je sluganska i u mnogo čemu okrutnija), predbacuje Goldsteinovom historicizmu ideologiziranost?! Pa, Prkačin i nema ništa osim nakazne ideologije.

A tu nakaznu ideologiju reklamirati jest opasno po društvo i, ako se uvažavaju činjenice, i bolesno.

Mnoge su države širenje te bolesti prevenirale.

Zahvaljujući hrvatskim vlastima, njihovom ili kukavičluku, ili pranju savjesti zbog prošlih, tzv. komunističkih vremena, ili podlom koketiranju s ustaštvom, ta se bolest u nas opasno širi.