BRANKO BAČIĆ: Škoro je odlučio popuniti kolekciju izgubljenih izbora

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kandidirat će se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba, potvrđeno je u srijedu navečer neslužbeno iz te stranke., a sve je gostujući na N1 televiziji komentirao HDZ-ov Branko Bačić.

“Ako je to točno, mislim da je odlučio upotpuniti kolekciju izgubljenih izbora. Izgubio je izbore za gradonačelnika Osijeka, potom za predsjednika republike, nije pobijedio na parlamentarnim, pa je odlučio izgubiti i na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Ta najava na dan pogreba zagrebačkog gradonačelnika govori o kalkulantskom pristupu. Do prije dva ili tri dana iz DP-a čuli smo da se provodi anketa koja će biti gotova za dva ili tri tjedna, kada će se doznati kakvi su izgledi kandidata DP-a. No jučer smo, maltene, još tijekom sprovoda čuli tu informaciju”, rekao je Bačić za N1.

Pozicija našeg kandidata javljanjem Miroslava Škore ostala je ista, ističe on. “Davora Filipovića smo kandidirali jer želimo drugačiji način upravljanja Zagrebom. Domovinski pokret i Miroslav Škoro dan prije smrti Milana Bandića su rekli da će provesti anketu. Gradonačelnik je umro i odjednom više nisu važne nikakve ankete i on postaje kandidat.

Smrću Milana Bandića miješaju se karte na gradskoj političkoj sceni, oni kandidati koji su poziciju gradili na anti-Bandićevom vođenju grada izgubili su taj alat iz ruke. Mislim da su šanse Tomislava Tomaševića značajno umanjene”, kazao je Bačić.

Kaže da s Filipovićem imaju drugačiji program – financijsku konsolidaciju grada, brojne nove projekte, transparentan pristup obnašanja vlasti u Zagrebu… “Na tome smo gradili pristup”, rekao je Bačić.