BRANKO BAČIĆ: S Rimac sam komunicirao prije pet godina – nikad ne tražim usluge

U Saboru sutra, u srijedu, 2, rujna, započinje rasprava o Zakonu o obnovi od potresa, ali na njoj neće biti ministra graditeljstva Darka Horvata, jer je u samoizolaciji do četvrtka.

“Njegova epidemiologica je odredila samoizolaciju koja ističe u četvrtak. On se danas testirao, kakav je nalaz – još ne znam. Ni on ni državni tajnik neće biti na raspravi”, kazao je Branko Bačić, predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika u Saboru, gostujući u Dnevniku Nove TV.

Podsjetimo, pomoćnica ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Maja Marija Nahod pozitivna je na koronavirus. Zbog toga je ministar Darko Horvat završio u samoizoalaciji. Prvi test na koronu bio mu je negativan, a rezultate drugog trebao bi saznati večeras.

Bačić je rekao kako očekuje konstruktivnu raspravu i dobre amandmane, a naglasio je i kako elektronsko glasovanje ne ide nikome u prilog.

“Naime, ta činjenica znači da je netko od zastupnika obolio ili je u samoizolaciji. To se odnosi samo na zastupnike za koje je utvrđeno da su pozitivni ili im je određena samoizolacija. Za nikakav drugi slučaj ne možemo elektronskim glasanjem pokriti nešto”, smatra Bačić.

Za kazne zbog nenošenja maske kaže kako je najgora kazna koju on vidi – zabrana rada, govora i nastupa u sabornici.

“Na opomenu predsjednika Sabora ili predsjedavajućeg, on će biti iznesen, izbačen iz sabornice. Neovisno o tome o kome se radi. Nismo razmišljali o novčanim kaznama nego o opomenama i o onemogućavanju rada taj dan”, objasnio je Bačić. Nije siguran da bi novčano kažnjavanje bila veća motivacija za nošenje maski.

Za Josipu Rimac kaže da nikad nije tražio uslugu od nje.

“Inače ne tražim usluge od državnih usluga, no reagirao sam instiktivno i pogledao kad sam posljednji put komunicirao s njom. Bilo je to u kampanji 2015. godine, oko protokola u mojoj županiji”, naveo je Bačić.

Komentiraj