BRANKO BAČIĆ: Ne bih podržao povratak Trga maršala Tita – on je bio negativan

Saborski zastupnici ovaj tjedan raspravljat će o Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da vladajući imaju potporu svih koalicijskih partnera. Podsjeća da su izmjene usmjerene sankcioniranju onih koji ne provode epidemiološke mjere.

Izvor: Media servis

“Nema jednakih i jednakijih. Svi smo pred Zakonom jednaki i moramo poštivati Zakon neovisno o tome koju poziciju, dužnost ili posao obavljali u Republici Hrvatskoj. Hrvatski zakoni se provode na cijelom području RH, nema eksteritorijalnih područja, osim veleposlanstava.”

Novinari su Bačića nakon koalicijskog sastanka pitali što misli o vraćanju imena Trg maršala Tita?

“Ne bih podržao takvu inicijativu, osobno. Tito je bio politička ličnost, ali je u svom političkom djelovanju bio negativan. Držim da je to promašen prijedlog novog predsjednika zagrebačkog SDP-a.”

A treba li ulicu ili trg u Zagrebu nazvati po obitelji Zec ili Aleksandri Zec koje su na današnji dan 1991. godine ubili merčepovci? Kaže Bačić – to je pitanje za zagrebačku Skuštinu…
“Govori se o jednom bolnom trenutku Domovinskog rata i hrvatske povijesti. Takvih bolnih trenutaka bilo je jako puno u domovinskom ratu. Svaku pojedinačnu žrtvu promatram u istom svjetlu. Kada je u pitanju tragedija obitelji Zec, Vlada je pokazala gestu na način da je i prošle i ove godine potpredsjednik Vlade nazočio komemoraciji, što prije toga nikad nije bio slučaj.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!