BRANKO BAČIĆ: Ekipa oko Mire Kovača prešla je granicu pristojnosti

”Ja nisam sretan uvodom, mislim da nijedan član HDZ-a ne očekuje da se početne trzavice ne primire i da vodimo računa da takvim nastupima radimo štetu sebi i stranci”, rekao je Branko Bačić koji se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a, o tome je li u HDTZ-u počeo rat do istrebljenja.

”Mislim da je prvi udar za nama i da smo svjesni da moramo stati na loptu”, rekao je Bačić, koji tvrdi kako je je ekipa oko Mire Kovača prešla granicu pristojnosti.

”Kleveta o velikom vođi, faraonu i Josipu Brozu ne da ne stoji nego je neprimjerena. Taj tim za promjene u prvih nekoliko sati kampanje uputio je ružnije i oštrije riječi prema nama, stranačkim prijateljima nego u tri i pol godine u Saboru prema bilo kojem oporbenom zastupniku koji je vrlo ružno govorio i o stranci i o vodstvu HDZ-a”, tvrdi Bačić, kako piše Dnevnik.hr. ”Nisam čuo da su ni Kovač, ni Stier, ni Milijan ijednom reagirali, a bilo je momenata kad se vrlo ružno napadala stranka”.

Bačić je odbacio opetovane tvrdnje Kovačeve Opcije za promjene da Kovač nije zagovarao Istanbulsku konvenciju, ustvrdivši: ”Ne znam zbog čega Miro pokušava uljepšavati vlastitu prošlost. Ja mu to ne zamjeram, dapače, to je bio program HDZ-a, program Kolinde Grabar-Kitarović za njen prvi mandat”.

Kovač je, kaže, oštro spočitavao SDP-u što nisu ratificirali konvenciju. Što ako je morao, pitali su Bačića, koji je odgovorio:  ”Da se nije slagao s tim bio bi se maknuo. Ako je morao, a nije se slagao s tim, to govori o njemu”.

Rekao je i da je to pisalo u programu HDZ-a koji je pisao Davor Ivo Stier. Kaže da nikada nitko od njih nije govorio protiv ratifikacije, pa se čudi što se Stier i Kovač ograđuju od nje. Otkrio je da je Kovač na skupštini EPP-a u Bruxellesu podržao preporuku da svim državama u kojima su sestrinske stranke na vlasti ubrzaju ratifikaciju.

Na pitanje hoće li nakon svega podijeljene opcije moći zajedno odgovorio je da on nije htio odgovarati na vruće. ”Znam da ako stvorimo veliki jaz i pukotinu da će biti teško to sastaviti”, rekao je.