BRANKO BAČIĆ: Afere SMS, elitna prostitucija, curenje podataka nemaju veze s HDZ-om

branko bačić, sabor

Šef HDZ-ovog kluba, saborski zastupnik Branko Bačić, silno je ozbiljan kada kaže kako niti jedna od afera koje su top tema u Hrvatskoj posljednjih tjedana nema veze s HDZ-om.

“Tvrdim, i puno puta sam rekao, da afera SMS, afera elitne prostitucije, curenje podataka, nema veze s HDZ-om niti s unutarstranačkim obračunima. Nema ovo veze s HDZ-om. Sva pitanja treba postaviti na drugu adresu, a ne HDZ-u”, rekao je Bačić, a prenosi N1.

A sve se vrtjelo munjevito kao na filmu. Najprije se pokazalo da SMS-ovi koje je na pressici pokazivao Zdravko Mamić kako bi pobio neke optužbe nisu pravi.

Za njega ih je kreirao Franjo Varga, informatičar koji je radio i u MUP-u. A kada se za njega spremalo uhićenje upozoren je od Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i vozača ministra Tomislava Tolušića, da je otkriven. Curić je završio u istražnom zatvoru.

U međuvremenu tjednik Nacional je objavio dokumente koji povezuju Milijana Brkića s aferom elitne prostitucije iz 2011. godine. Onda se utvrđuje kako je iz DORH-a nestao o tome spis. A tamo navodno piše kako je Brkić odavao neke informacije. Brkić sve odbacuje, DORH obavlja rekonstrukciju spisa, saslušao je i Brkića… Brkić kaže da je to na jedan način teret stranci, ali je, kaže, i “pitanje u kojoj mjeri je to usmjereno prema meni, a u kojoj mjeri prema HDZ-u”.

Komentiraj