BRANITELJI IZABRALI: Osoba godine je ministar Tomo Medved

Kako se bliži kraj godine tako su sve češći razno razni izbori za osobu godine. Tome nije odoljela ni Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. koja je, u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, proglasila za Osobu godine 2021. potpredsjednika Vlade, ministra branitelja i generala Tomu Medveda.

“Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda. Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali.

Poglavito je značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopu stradalih i nakon 1945. Angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko -moslavačke županije, ali i šire. Da nije bilo ratnih junaka poput Tome Medveda, ne bi bilo slobode, samostalne, neovisne, međunarodno priznate i slobodne hrvatske države, njene demokracije i na kraju krajeva iznimno uspješne institucije, kakvo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čijem je čelu.

S ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti gospodinu Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Lijepe naše. Da se ne zaboravi!”, piše u obrazloženju koje potpisuje Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!