BRANITELJ PUŠTEN NAKON PRIJETNJI BISKUPU: Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro – pisao je Košiću

vlado košić

Umirovljeni branitelj iz Tisnog 69-godišnji Ilija Komšić, koji je jučer uhićen zbog prijetnji na Facebooku biskupu Vladi Košiću, pušten je da se brani sa slobode.

Izvješće: Media servis

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku ocijenilo je da ne postoje osnove za traženje istražnog zatvora , što ne znači da protiv njega neće nastaviti progon.

Nakon noći provedene u pritvoru Ilija Komšić ispitan je jutros u sisačkom Državnom odvjetništvu nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za ozbiljnu prijetnju.

Za to je kazneno djelo propisna kazna zatvora u trajanju i do tri godine, a ako je prijetnja upućena zbog posla koji oštećeni obavlja, kazna može biti i do pet godina zatvora.

Prijavio je ga sisački biskup Vlado Košić zbog poruke na Facebooku poslane 15-og lipnja u kojoj mu Komšić, kako tvrdi biskup, psuje ‘Crkvu i familiju’, te prijeti ‘Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro”. Žao mi je što je uhićen, nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, priopćio je jučer sisački biskup.

Oglasio se i šef SDP-a Davor Bernardić. Nakon uhićenja mladića zbog prijetnji premijeru, slučaja gradonačelnice Siska, te ovog posljednjeg pita se gdje su granice kritike.

Pozvao je premijera i ministra unutarnjih poslova da najhitnije objasne ove postupke. “Opet se ne objavljuje sadržaj i ostaje nam nagađanje o čemu se radi. Prije nekoliko dana treniranje strogoće na gradonačelnici Siska. Gdje su granice kritike? Tko procjenjuje radi li se o bijesu očajnih građana ili ozbiljnim prijetnjama? Koga se uhiti, a koga se zaobilazi? Jedno je sigurno: Hrvatskom se širi strah da se ponovno uvodi verbalni delikt! Premijer i ministar unutarnjih poslova moraju najhitnije objasniti ove postupke!”, poručio je Bernardić na svojem Facebooku.

Komentiraj