BRANIMIR GLAVAŠ: Zamjenik ŽDO-a Osijek je 1991. potpisao za dobrovoljca JNA

Podijelite članak

branimir glavaš

”Klub HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a neće biti protiv prijedloga Vlade o imenovanju Dražena Jelenića glavnim državnim odvjetnikom”, rekao je Branimir Glavaš.

Piše: Andrea Barać (Media servis)

Glavaš je iskoristio i govornicu da bi potkrijepio neke navode koje je izrekao već ranije, a koje je osječko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo.

Glavaš je u Saboru rekao da je iz Srbije dobio “Uverenje kojim se potvrđuje da je vojni obveznik Kraljević bio učesnik rata”.

“Raspolažem saznanjima kako je današnji zamjenik ŽDO-a Osijek Miroslav Kraljević još u rujnu 1991. potpisao prijavu za upis dobrovoljaca u JNA. Dokumentom Ministarstva obrane Republike Srbije od 13. travnja 2018. imam ‘Uverenje’ da je vojni obveznik Kraljević bio učesnik rata”, kazao je Glavaš.

“Dajem potporu novom glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću. Dajem mu, kao saborski zastupnik, u zadatak da se izvrše provjere preko sigurnosno-obaviještajne agencije i drugih državnih institucija i da se u slučaju utvrđivanja točnosti ovoga što govorim obavezno pokrene postupak razrješenja Miroslava Kraljevića kao zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Osijeku”, izjavio je Glavaš u osobno i u ime HDSSB-a.

Ne spominjući imenom, Glavaš je ranije tvrdio da u DORH-u radi osoba koja je za vrijeme velikosrspke agresije sudjelovao u razaranju i paljenju temelja novostvorene RH. Pritom je izašlo Kraljevićevo ime. SDP-ovac Peđa Grbin ukazao je na povredu Poslovnika, a potom zatražio stanku.

“Ali nisam očekivao da će ti protiv kojih se vode postupci iskoristiti raspravu o imenovanju novog glavnog državnog odvjetnika kako bi se obračunali s onim tužiteljima, državnim odvjetnicima koji su u okviru svoga posla vodili postupke protiv njih”, rekao je Grbin.

Komentiraj