BRANIMIR GLAVAŠ: Podržavam inicijativu mogućeg referenduma – predložit ću to Saboru HDSSB-a

BRANIMIR GLAVAŠ: Istražuje li DORH ulogu Aleksandra Vučića i Ivice Dačića u ratnim zločinima u RH?

Otkako se pojavila inicijativa nameće se pitanje hoće li doći do referenduma o izmjeni izbornog zakona prema kojem se u Sabor više ne bi biralo zastupnike nacionalnih manjina na dosadašnji način?

Među onima koji zagovaraju referendum je i Branimir Glavaš, koji je na Facebooku objavio:

PODRŽAVAM INICIJATIVU MOGUĆEG REFERENDUMA!

Hrvatska je pred izazovom mogućnosti novog referenduma, kako se manjinski zastupnici više ne bi birali na manjinskim listama.
Ideja je odlična jer Hrvatska vapi za novim izbornim zakonodavstvom i vrijeme za promjene je (pre)zrelo. Ne smijemo više dozvoliti da bilo tko ucjenjuje relativnog pobjednika na parlamentarnim izborima dolazio on sa desnog, ili lijevog političkog spektra.

Vladu Republike Hrvatske u Saboru RH mogu i moraju birati svi zastupnici pa i pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali ne kao etno biznismeni već kao politički Hrvati. Tim profesionalnim “manjinskim” politikantima skrivenim pod krinkom borbe za manjinska prava, ako bude pameti u hrvatskom narodu će odzvoniti.

Alternativa ovom dosadašnjem nakaradnom izbornom zakonu su rješenja koja jamče da i dalje nacionalne manjine zadrže, kao i do sada broj (8) svojih predstavnika u Saboru, ali oni moraju doći sa lista svih stranaka koje se nadmeću u izbornoj utrci. Na taj način manjine imaju i dalje zagarantirana mjesta u Saboru i ne krše im se do sada zajamčena ustavna prava.

Kako će se 9. Sabor HDSSB-a održati 8.listopada ove godine, evo prilike da i HDSSB zauzme svoj stav o tome. Iako svjestan da će nas instrumentalizirani mediji napasti i etiketirati rigidnim desničarima i radikalima moj prijedlog Saboru HDSSB-a ići će u tom smjeru, jer sam duboko uvjeren da je to dobro rješenje za našu Domovinu i sve naše građane.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BranimirGlavas/photos/a.10152574239098836.1073741825.74334663835/10155922956263836/?type=3&theater” bottom=”30″]

Komentiraj