BRANIMIR GLAVAŠ: Podnio sam ustavnu tužbu – to je stepenica do Strasbourga

Proces protiv Branimira Glavaša ulazi u svoju 17. godinu. Podsjetimo, Vijeće suca Horvatovića je u svibnju 2010. Glavaša nepravomoćno osudilo na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima počinjenih u Osijeku. Vrhovni sud je u lipnju 2010. potvrdio presudu suca Horvatovića, no Glavašu je umanjio kaznu za dvije godine. A na kraju je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu te sve vratio na početak.

Nastavak novog suđenja je 27. čistopada 2021. godine, a Branimir Glavaš je na Facebooku još jednom najavio kako će “taj rat dobiti”.

No, najavio je i kako je podnio ustavnu tužbu protiv Rješenja Visokog kaznenog suda od 20. srpnja 2021. Glavaš pojašnjava i zašto:

“Jučer sam podnio ustavnu tužbu protiv Rješenja Horvatovićeva Visokog kaznenog suda od 20. srpnja 2021. godine Ustavnom sudu RH, zbog konstantnog kršenja mojih ustavnih prava zajamčenih Ustavom RH i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Hrvatski sudovi prvenstveno krše pravo na pošteno suđenje, ustavnost i zakonitost poštivanja pravnog poretka. Sudovi i DORH ne poštuju jednakost svih građana pred sudovima RH, a neovisnost i nepristranost sudova i DORH-a, ne postoji.

Moje pravo, kao i pravo svih građana, da zakonom ustanovljeni i nepristrani sudovi pravično i u razumnom roku sude, jednostavno su frazetine, nebuloze i besmislice.

Ne zanosim se time da će to riješiti politički Ustavni sud, ali je to stepenica koju ne mogu preskočiti do Strasbourga.

Ne znam kako se osjeća ovaj besprizorni lik sa slike, ali ja se osjećam vrlo borbeno. Početak završne bitke u pravosudnom ratu protiv mene, koji se vodi već sedamnaestu godinu zakazan je za 27. listopada 2021., ali ja ću taj rat dobiti!”

Komentiraj