BRANIMIR BUNJAC: Pernar i Bunjac su “ludi” – jedan od glavnih spinova kontroliranih medija

Podijelite članak

Jedan od glavnih spinova kontroliranih medija je da su Pernar i Bunjac (barem malo) “ludi” i da je zato najbolje vlast povjeriti tzv. “stručnjacima”, kaže Branimir Bunjac, bivš saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Stranke Ivana pernara.

Na facebooku Bunjac nastavlja:

Drugim riječima treba na vlasti ostaviti dičnoga akademika i viteza Reinera, profesore doktore Kujundžića, Tuđmana i Pupovca, ekonomiste Ivana Šukera i Grozdanu Perić i slične.

Ali, nisu li upravo ti isti „stručnjaci”, obučeni u najljepša odijela i kravate, koji govore umilnim riječima i razmeću se efektnim frazama, godinama bili spremni na sve oblike kompromisa za svoju osobnu korist i u korist interesnih skupina?

Nisu li upravo “stručnjaci” suodgovorni za bijedno stanje u kojemu se nalazimo?

Doduše, možemo jedne “stručnjake” zamijeniti drugima, ali kakve su garancije da će ti “drugi” raditi drugačije od ovih prvih?

Ako akademske titule predstavljaju “znanje” zašto nijedan od tih “stručnjaka” nije riješio problem nezaposlenosti, iseljavanja, ovrha i blokada, zbrinjavanja otpada, zagađenja prirode, dugova u zdravstvu, korupcije i neefikasnog pravosuđa?

Kako to da pored tolikih “genija” u Hrvatskoj imamo na tisuće beskućnika, a mirovine u prosjeku iznose 1700 kuna?

Odgovor je jednostavan.

Da bi promijenili društvo trebamo imati karakter, duh, volju i hrabrost, istinsku povezanost sa ljudima koje zastupamo, tek tada naše znanje može imati nekakvu funkciju.

Na vama je kome ćete vjerovati, doktorima Sanaderu i Grabar Kitarović ili Bunjcu i Pernaru.

Prije konačnog odgovora, razmislite svojom glavom.

Komentiraj