BRANIMIR BUNJAC: Da vratimo svoj novac ukraden od banaka, Hrvatska bi učinila čuda!

branimir bunjac, živi zid

U Saboru se opet raspravljalo u praznoj Sabornici o važnim temama za sve građane – izmjenama Zakona o potrošačkom kreditiranju i izmjenama i dopunama Zakona o HNB-u.

Branimir Bunjac je upozorio kako to nije prvi put kad dolaze neki njihovi prijedlozi, ali da će on govoriti kako bi sve čuli hrvatski građani.

Na Facebooku je Bunjac uz snimku napisao:

Mogli bismo učiniti čuda, kada bi vratili naš vlastiti novac!

Zamislite ovdje dolazi Vlada s proračunom, da imamo deficit 5 milijardi kuna. Kada bismo vratili taj novac prema ovim zakonima koje predlaže gospodin Aleksić mi bismo istu sekundu pokrili taj deficit. Kada bismo vratili novac ukraden od švicarskih franaka, od naknada itd., mi bismo imali na raspolaganju oko 25 do 30 milijardi kuna s kojima bi mogli ne samo dići BDP na 3%, već bi ga digli na 9%.

Dignuli bismo BDP na razinu Kine i Japana, dakle na razinu vodećih zemalja po rastu BDP-a u svijetu. Kupili bismo INA-u bez problema, građanima bi povisili mirovine za 20% i to odmah, otvarala bi se radna mjesta, a samim time bi i broj ovrha bio znatno manji, odmah bi broj iseljavanja bio manji. Strahoviti pozitivni efekt bi bio na cjelokupno društvo.

Mogli bismo učiniti čuda, kada bi vratili naš vlastiti novac!

Banke imaju na računima ukupnu imovinu 400 milijardi kuna! Raspolažu s tri proračuna naše zemlje i još im je potrebno, još im nije dosta! To su gladna usta, usta koja bi da mogu progutala cijelu zemaljsku kuglu, kao kuglu sladoleda.

Briga je njih što građani ove zemlje pate, što im je teško i što nemaju što jesti ni obući, što se nemaju sa čime grijati. Oni su čak sretni kada građani pate to im daje osjećaj moći, to više nije ni pitanje novaca, već je to pitanje zločestoće!

Komentiraj