BRANIMIR BUNJAC: Bračni par Sinčić i Lukanić čine “kvorum” Glavnog odbora!

Branimir Bunjac, vrlo cijenjeni i aktivni zastupnik Živog zida, odlučio je zajedno sa zastupnikom Ivanom Pernarom napustiti stranku i osnovati novu.

Branimir Bunjac je gostovao na N1 televiziji gdje je govorio o problemima koji su do svega doveli, a prije toga je genezu problema pojasnio na Facebooku:

Tamo piše:

“/APSOLUTIZAM NA DJELU/

Želim objasniti na koji način se provodi diktatura u Živome zidu.

Prema Statutu koji su osmislili Sinčići osobno Skupštinu stranke čini Glavni odbor (5 članova) i predsjednici županijskih organizacija (teoretski 21 član).

Ukupno je znači moguće imati 26 članova skupštine što je samo po sebi nakaradno, osobito za stranku koja se deklarativno zalaže za direktnu demokraciju.

Gospođa Palfi je putem sebi podobnog glavnog tajnika blokirala svaki pokušaj osnivanja županijskih organizacija, što znači da skupštinu čini samo pet ljudi, članovi GO.

Pernar i ja smo udaljeni od gotovo bilo kakvog odlučivanja, a za odluke GO smo ne rijetko saznavali iz medija.

Kako je to moguće?

Tako što bračni par Sinčić i Lukanić čine “kvorum” Glavnog odbora, a ujedno i “kvorum” Skupštine Živoga zida!

Tri čovjeka, ustvari jedna žena, imaju apsolutnu vlast u stranci, a nakon izbornog potopa i propasti referenduma odlučili smo reći – dosta!”

Gostujući na N1 televiziji Bunjac je rekao: “Ne znam što je Pernar govorio na konferenciji za novinare, ali osnivanje nove stranke jedna je od opcija, razgovarat ćemo sa svim članovima po županijama. Ako to bude opcija, to znači da ćemo svi masovno istupiti iz stranke”.

“Jasno je da je preko 90 posto članstva na strani Pernara i mene. Jedino rješenje za ovu situaciju su unutarstranački izbori”, uvjeren je Bunjac koji se osvrnuo i na Vladimiru Palfi.

“O svemu odlučuje Sinčićeva supruga koja je izrazito vješta manipulatorica”, kaže.

Zahtijeva sazivanje Glavnog odbora stranke, kako bi promijenili statut, da se na unutarstranačkim može glasati po principu jedan čovjek jedan glas. Tvrdi da to Palfi neće dopustiti, jer bi to onemogućilo da raspolaže s novcima koji dolazi na ime Živoga zida.

Tvrdi da iza njega ne stoji nitko. “Sve što sam radio, radio sam da bih služio hrvatskome narodu. Ja mandat u EU parlamentu nemam. Ima ga Sinčić”.

Obrušio se na Lukanića i Palfi, rekavši da je Palfi napisala aktivaciju saborskog mandata, s čime će njegov mandat završiti.Tvrdi da je njezin zahtjev za aktivaciju mandata na stolu kako bi se njega zastrašilo.”Palfi je manipulatorica i to se moglo vidjeti po njezinim jučerašnjim suzama”, rekao je.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/BBunjac/posts/2412875528940226″ bottom=”30″]