BOŽO PETROV: Zbog afere “Konzultantica” Karamarko je teret Vlade i uzrok kaosa u državi

božo petrov

Božo Petrov, čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade, bez obzira na političku dramaturgiju ne očekuje nove izbore, ali niti preslagivanje nove saborske većine.

Petrov se još nada kako će HDZ ipak natjerati svojeg predsjednika na povlačenje, te da će vlada Mosta i HDZ-a nastaviti raditi bez “utega“ Tomislava Karamarka. Petrov je to, među ostalim, rekao u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Na pitan je ima li sada Hrvatska Vladu, Petrov je odgovorio:

“Vlada po Ustavu uvijek postoji. Pa tako i ova Vlada nastavlja raditi. To što gospodin Karamarko ne vidi da je zbog afere ‘Konzultantica’ postao teret ovoj Vladi, to je drugi problem. Ako je čovjek slijep i ne shvaća pojam političke odgovornosti, to je njegov problem. Ne želim da se jedan čovjek poistovjećuje s Vladom ili da se naša nesuradnja s njim u Vladi poistovjećuje s cijelom njegovom strankom. Javnost je upoznata da i tamo postoje glasovi razuma koje valja pozdraviti.’

O tome što je premijera Oreškovića navelo na korak da zatraži da odstupe iz Vlade i Karamarko i on, Petrov kaže:

‘Vjerujem da je predsjedniku Vlade na pameti bila stabilnost Vlade i njezino održavanje zbog započetih reformi. On u ovom trenutku vidi da su tenzije prevelike, a da ne može očekivati povlačenje prvog čovjeka samo jedne strane i odabrao je takav put da nas obojicu poziva da odstupimo. Tako bi Vlada nastavila raditi. Iako sam rekao da ne vidim svoju krivnju u tome, ali meni za povlačenje ne treba taj argument, nego je dovoljna dobrobit domovine. Ako je cijena da se Vlada stabilizira, ja ću izići, ali nemam namjeru preuzeti krivnju za ono što je radio Tomislav Karamarko. Želim da se to jasno razlikuje. U ovom trenutku jedini teret Vlade i kaotične situacije u državi jest predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.’, rekao je Petrov za Slobodnu Dalmaciju.