BOŽO PETROV: Vladu žele srušiti članovi pojedinih stranaka unutar Domoljubne koalicije

božo petrov

Božo Petrov, potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov obratio se medijima u prostorijama MOST-a. Petrov je govorio o suradnji MOST-a s ostalim članovima Domoljubne koalicije, o istupu njihovog člana Ivana Kovačića, kao i drugim problemima u i oko Vlade.

Podsjetimo, Ivan Kovačić, zastupnik Mosta i gradonačelnik Omiša, izjavio je danas kako nakon izbora u Omišu suradnja s HDZ-om postaje gotovo nemoguća, ne samo na lokalnoj već i na državnoj razini.

‘Onaj tko nije u stanju provesti reformu unutar vlastitih redova sasvim sigurno nije sposoban napraviti reformu ni za opću dobrobit društva. Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZom na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku, a Most će se o svemu izjasniti kroz nekoliko dana’, izjavio je Kovačić.

“Ja razumijem Ivana. Mi u Metkoviću smo imali takvog Škaričića, i razumijem njegovu ljutnju i nezadovoljstvo. U ovom trenutku se trebaju štititi nacionalni interesi. Ja se toplo nadam da će stranke koje su zadnjih 20 godina vodile politiku shvatiti da trebaju doći mladi ljudi bez mrlja i bez sumnji”, kazao je Petrov.

“U ovom trenu lokalna razina nije razina države. Mi trebamo štititi nacionalne interese. Provoditi reforme. Ne možemo biti samo predstavnici lokalnih sredina. Moramo čuvati nacionalne interese. Čuo sam se s Ivanom, razumijem njegovu ljutnju….Samo su dvije stvari da se završi suradnja s vladom, a to je da se prekinu reforme ili da se pokušaju narušiti hrvatski interesi.

Mi ćemo davati podršku vladi sve dok ne vidimo da se reforme neće provoditi. U roku tjedan dana donosi se akcijski plan reformi. Ako se one ne počnu provoditi, onda ova vlada ne zaslužuje podršku MOST-a ni građana. I dalje ostajem pri stavu da se iz ove vlade mogu izvući reforme”, kaže Petrov.

“Meni su optužbe Ćorića smiješne, neka si on nađe drugu zanimaciju. On je samo megafon drugih interesnih skupina. Mi smo birali Orepića jer je čvrst i beskompromisan. Savjetujem drugim članovima Vlade da se konačno opredijele jesu li za ovu Vladu.. Rušiti Vladu ovakvim izjavama – oni ne ruše jednog ministra, već cijelu vladu”, kaže Petrov.

“Nećemo se odreći Orepića, nema šanse. Zna se tko su oni koji pokušavaju srušiti Vladu – to su članovi pojedinih političkih stranaka unutar Domoljubne koalicije. MOST je došao zbog reformi i na tome ćemo inzistirati. Ćoriću i ostalima poručujem da su i oni dobili svoje pozicije. Ova vlada može provesti reforme i volio bih da nas puste na miru”, dodaje Petrov.

Na pitanje boji li se Milana Bandića i preslagivanja, odgovorio je:

“Nije me strah Milana Bandića, on može sanjati dosta toga, može sanjati što hoće, nek se pozabavi stvarima iz svojeg dvorišta. Javnost zna gdje je on završio zadnjih par godina.”

 

 

 

Komentiraj