BOŽO PETROV: Vladajući sada proizvode aferu svaki tjedan

Saborski zastupnici raspravljaju o izmjenama Zakona o sigurnosti na cestama koje su izazvale buru u javnosti. Naime, slijedom njih liječnici bi prijavljivali privremenu nesposobnost svojih pacijenata da voze. Iznošenje stajališta zastupnici su iskoristili da bi dali komentar na aktualnosti.

Izvor: Media servis

Među ostalim, na tapeti MOST-ovog Bože Petrova našla se još jedna u nizu afera vladajućih. Kako doznaje Telegram, jedan od osumnjičenika u aferi Vjetroelektrane, Domagoj Validžić, u svom iskazu USKOK-u optužio je ministra Tomislava Ćorića da je od njega tražio pogodovanje investitorima u vjetropark Krš-Pađene.

“Danas Hrvatska svjedoči novoj aferi. A procijenjena šteta je 1,9 milijardi kuna. Ako se ovo potvrdi to će biti jedna od najvećih afera u povijesti Hrvatske. Ne znam je li prošao tjedan u zadnjih godinu dana da vladajući nisu uspjeli proizvesti barem jednu aferu.”

Davor Bernardić iz Kluba zastupnika Socijaledmokrata osvrnuo se na inflaciju koja je pogodila gospodarstvo i sve hrvatske građane. Po uzoru na mnoge zemlje u EU, među ostalim, predlaže cjenovni semafor za osnovne životne namirnice, ali i da se zamrznu cijene košarica osnovnih životnih namirnica.

“Je li država sposobna kontrolirati cijene milijuna artikala na policama stranih trgovačkih lanaca. Odgovor je – ne. Država to nije sposobna kontrolirati. Nije sposobna gledati tko je smanjio, a tko nije smanjio cijene.”