BOŽO PETROV U SABORU: Nismo svi isti, postoje pošteni i postoje prostitutke

Podijelite članak

božo petrov, sabor

Božo Petrov, čelnik Mosta u Saboru je optužio HDZ-ovce i HNS-ovce za političku prostituciju, te među ostalim rekao kako ih ni “vodopadi bistre Jane” neće moći oprati.

“Slušam mantru, laži i izgovore da bi se skrio kriminal. Slušam izgovore da bi se mogla provoditi politika kakvu su apostoli hrvatske provodili zadnjih 20 godina. Upravo ti su prije godinu dana prvi put izgubili kontrolu. Hrvatska javnost je zbog toga zadnjih mjeseci svjedočila dnu dna morala, neetičnosti i nebrige za opće dobro. Sve je to izašlo na vidjelo jer smo ih mi istjerali na čistac.

Tada ste mogli vidjeti kako je funkcionirala politika iza zastora zadnjih dvadeset godina. Svaki izgovor je smiješan, dragi zastupnici. Svaki izgovor vrijeđa zdrav razum. Nećete se moći oprati ni jedni ni drugi sve da se stotinama godina po vama izlijevaju vodopadi bistre Jane. Danas je HDZ-u normalno ići u koaliciju s HNS-om, istim onim ljudima koji su inicirali opoziv ministara koje je ovdje HDZ-ov Plenković branio. Danas im je normalno sjediti i zajedno raditi s onima koji su ih željeli rušiti.

Oni koje su današnje partnere proglašavali Titanik vladom i ovi koji su ove nazivali nesposobnima i da su zavili u crno gospodarstvo Hrvatske. Ja ću se samo jednu stvar pitati, gdje su vam nestale vrijednosti koje vam pišu u statutu dragi HDZ-ovci, gdje je nestala potreba da i dalje vodite ministarstvo obrazovanja. Ili ste se možda dogovorili s HNS-ovcima da će po vašim načelima oni upravljati tim ministarstvima. Sve je to normalno, sve je to za Hrvatsku, do boli, zajedno. Kad bi Hrvatska mogla pričati, vrisnula bi da joj više ne pomažete.

Dragi građani, možda je bolno otvoriti oči nakon toliko vremena, ali svijet neće biti bolji ako se pretvarate da se ovo događa u nekoj paralelnoj stvarnosti. Ovo je država svih vas. A vas neću pitati je li vas sram, ta riječ ne postoji u vašem rječniku. Niti možete definirati taj osjećaj kad osjetite neku muku, zato i prebacite krivnju na nekog drugog. Meni je razumljivo zbog svega što se trebali progutati da biste sjedili u tim foteljama, nešto je moralo otpasti – obraz.

Zato neću pitati vas je li vas sram. Pitat ću građane je li ih stid. Dragi građani, osjećate li se izdano? Politika je onakva kakvu je mi biramo. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će biti prostitutka. Ako biramo poštene, onda će biti poštena. Ali što govori naš odabir. Tko smo mi? Ako biramo prostitutke, to je ono što se građani moraju upitati. I danas moraju podvući crtu. Nismo svi isti. Postoje pošteni i postoje prostitutke”, rekao je u emotivnom govoru Božo Petrov

Komentiraj