BOŽO PETROV: Plenković laže da ima većinu, on kaže “ja” i “moja vlada”, HDZ glumi gazdu

Podijelite članak

božo petrov

Božo Petrov, sada već bivši predsjednik Sabora, komentirao je burne događaje današnjeg zbivanja  i ponešto rekao o daljnjim potezima.

“Čuvao sam dignitet Sabora do zadnjeg trenutka. Plenkoviću je očito trebalo ruku da zaštiti neke druge gazde”, rekao je Petrov.

“Plenković i HDZ su napravili cirkus od svih institucija, i ja tu neću sudjelovati. Građanima će danas biti jasno kakvog predsjednika Vlade imaju.

Njemu je svejedno je li ministarstva vode tajnici ili ministri, laže da ima većinu. Rekao je da ima većinu, a danas kaže da je to nebitno pitanje.

Bitna mu je moć da se zaštite svi oni koji su sudjelovali u stvarima oko Agrokora”, rekao je i dodao: “Mogu samo reći da se osjećam čist pred Bogom i narodom…

Ja sam čist, a oni su pokazali da im nije bitna volja građana ni demokratski principi. ..Njima je jako bitno da sve prebrode do drugog kruga izbora, a bit će još onih koji će pretrčati u njihov tabor. I zato im je bilo bitno da uzurpiraju Sabor. Ja u toj tragikomediji neću sudjelovati”.

“Pogledajte glasovanje danas, pogledajte koji su saborski zastupnici danas glasovali da se zaštiti sve ono što se događalo oko Agrokora, pogledajte što su ranije govorili, pogledajte promjene zadnja 24 sata…Za mene su imena mrska, ali zna se sve. Neka oni nose sram za ono što su radili zadnjih tjedan dana”, rekao je Petrov, koji je upitan i za stav oko Tomislava Sauche.

“Neka Plenković komentira njegov potez”, rekao je  i dodao kako misli da su izbori najpoštenije rješenje.

“Neka zastupnici odluče i snose odgovornost za sve ono što će se događati. HDZ traži spas za ovu vladu jer znaju što bi im se dogodilo na novim izborima. Ako će HDZ glumiti gazdu, nas u tome nema. On je stalno govorio “ja” i “moja vlada”. To nije demokratski princip niti uvažavanje bilo koje druge osobe. Njemu je svejedno hoće li ministri imati mišljenje dok god on drži konce. On će se držati nogama i rukama za poziciju koju ima”, završio je Petrov.

Komentiraj