BOŽO PETROV: Nisu mi jasni motivi zašto je Orepić napustio Most

božo petrov

Šef MOST-a Božo Petrov rekao je da mu nisu jasni motivi napuštanja kluba zastupnika od strane Vlahe Orepića, jer kaže da se upravo u MOST-u mogao ostvariti.

“Mora znati da sve inicijative koje pokrene ako ide u korist za dobrobit građana RH, Most će podržati. Isto tako, nadam se da će i on podržati sve inicijative koje je Most pokrenuo ili će pokrenuti”, rekao je Petrov.

Petrov odbacuje da dolazi do osipanja u MOST-u, nakon što je osim Orepića iz Mosta izašao i splitski gradski vijećnik Martin Pauk i najavio djelovanje kao nezavisni. Također odbacuje i podjelu na konzervativan i onaj drugi dio.

“Da je to takva podjela u Klubu ne bismo imali gospodina Žagara ili Runtića koji nisu niti u jednom trenutku rekli da je njihova inicijativa bila ugušena. Oni su doživjeli slobodu i prostor djelovati unutar Mosta. Nema podjele na bilo kakvim ideološkim načelima”, kazao je Božo Petrov.

Pred novinare je izašao i Nikola Grmoja i pomirljivo rekao da ne zna razloge Orepićeva istupanja i da mu je žao što Orepić odlazi u jeku mostovih prijedloga zakona. Grmoja ne smatra sebe razlogom Orepićeva odlaska, kada je ovaj rekao da u Mostu prevladava konfliktna atmosfera okrenuta prošlosti.

“Moje inzistiranje na povjerenstvu za Agrokor nije okretanje prošlosti, već budućnosti. Dok ne stvorimo prave temelje gospodarstva, ne možemo krenuti naprijed. Volio bih da više pričamo o Agrokoru, ali ja ne biram teme o kojima se govori”, poručio je Grmoja, prenosi Media servis.

PISALI SMO:

VLAHO OREPIĆ: Istupam iz Kluba zastupnika Mosta – evo zašto – čitajte OVDJE.

Komentiraj