BOŽO PETROV: Nismo mi duhovni gurui HDZ-a i SDP-a – oni su slični i velika koalicija je moguća

božo petrov

Čelnik Mosta Božo Petrov govorio je o aktualnoj političkoj situaciji, predizbornoj kampanji kao i o svojim očekivanjima od predstojećih parlamentarnih izbora.

“Nismo mi duhovni gurui HDZ-a i SDP-a. Postojao je trenutak kada su mogli pokazati da im je stalo do Hrvatske do te mjere da zajedno sjednu za stol i s nama sastave Vladu kako bi spasili ovu zemlju. Nisu htjeli. Ipak, možda će sada htjeti, ali bez nas. Možda se sada dva rivala ujedine. No ne iz ljubavi prema domovini, nego iz želje da maknu onaj „faktor nestabilnosti”, kazao je Petrov u intervjuu za Večernji list.

Progovorio je i o tome kako bi se mogla dogoditi velika koalicija, da su HDZ i SDP po mnogo čemu slični. “Mnogo puta uspješno su surađivale kada je trebalo opstruirati pozitivne promjene na štetu njihova vlastitog interesa. Osim plana gospodarenja otpadom, sjetimo se i izbora ustavnih sudaca, opstruiranja reforme javne uprave, smanjivanja zastupničkih naknada ili sredstava za financiranje političkih stranaka itd. Kada im netko stane na put, veliki neprijatelji mogu postati veliki prijatelji. Tako da je to – realno. Međutim, smatram da bi to bio dan žalosti za Hrvatsku”, kazao je Petrov.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!