BOŽO PETROV: Nema preslagivanja, a ne bude li promjena Most je spreman izaći iz Vlade

božo petrov

Vlada je stabilna i opstat će, većinu imamo, preslagivanja neće biti. Izjavio je to za Dnevnik HRT-a potpredsjednik Vlade, Božo Petrov.

Naglasio je i da je MOST u slučaju da promjena ne bude spreman izaći iz Vlade.

“Budući da mi nemamo politički kruh, imamo svoje profesije, nama neće biti apsolutno nikakav problem izaći iz Vlade”, naglasio je Petrov.

Najavio je da velike reforme počinju na jesen, a ne može vjerovati da se važnost ne pridaje činjenici da su neke reforme krenule – poput onih u pravosuđu, ministarstvu rada, javnoj nabavi, te poticajima za poljoprivredu. Naglasio je i da većina u Saboru postoji, te da je posljednji nedostatak kvoruma individualna odgovornost zastupnika u Saboru.

Petrov je naglasio i da komunikacija s premijerom Oreškovićem i prvim potpredsjednikom Vlade, Karamarkom, postoji. Ponovio je i stav MOST-a da arbitraža oko INA-e ostaje.

“Pa zato što sve informacije koje imam kao potpredsjednik Vlade govore u prilog tome. Mislim da na bilo kakav drugi način da se zauzme pozicija Hrvatske u ovom sada procesu je zapravo gubljenje pozicije i gubitak naših nacionalnih interesa i to je ono što se neće dogoditi i što MOST zasigurno neće dopustiti”, rekao je lider MOST-a.