BOŽO PETROV: Narod se probudio, dosta je da o svemu odlučuje neko parapolitičko tijelo

Zadnji je dan prikupljanja potpisa za MOST-ovu inicijativu protiv uvođenja obaveznih COVID potvrda.

Izvor: Media servis

MOST-ovci su ranije ovog tjedna poručili kako su prešli broj od 300 tisuća prikupljenih potpisa, a predsjednik stranke Božo Petrov je u razgovoru za Media servis poručio građanima da iskoriste ovu mogućnost:

“Pozivamo aspolutno sve ljude da izađu i da daju svoj potpis. Smatramo da način na koji se vodila ova krizna situacija zadnje dvije godine ne da nije dobra, nije demokratska, nije normalna. Vodila se na način da je imenovano tijelo koje je parapolitičko koje nema nikakav legitimitet, nikome ne polaže račun i niko ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost za sve ono što se događa u Hrvatskoj zadnje dvije godine.”

Petrov tvrdi da je na vidjelo napokon izašla volja naroda za promjenom, a odlučivanje stožera o odlukama usporedio je sa cirkusom.

“Predsjednik Vlade zaobišao je i volju naroda i Hrvatski sabor i predsjednika države i on jedan jedini kao nekakav apsolutist vuče poteze i nikome ne polaže račun već dvije godine. To je druga riječ za neku vrstu diktature.”

Predsjednik MOST-a tvrdi kako je jedino rješenje za okončanje ove samovolje upravo ono za što se ova inicijativa bori:

“Ili će narod donositi odluke preko referenduma ili će se dvotrećinski donositi odluke u Hrvatskom saboru kada su u pitanju ljudske slobode i prava, a to ne može raditi jedna osoba u državi.”

Istaknuo je kako će s konačnim brojem prikupljenih potpisa izaći sredinom sljedećeg tjedna, a ukoliko njihov broj bude dovoljan slijedi referendum. Na pitanje očekuje li tu nekakve probleme, Petrov odgovara:

“Kada će oni točno raspisati referendum, hoće li oni pokušati odugovlačiti, to ćemo vidjeti, ali oni će u konačnici kad skupimo potpise morati raspisati referendum. Sve drugo bi bilo potpuno brisanje volje ljudi u Hrvatskoj.”