BOŽO PETROV: MOST treba dati premijera – zbog čega su Milanović i Plenković bolji od mene

božo petrov

Božo Petrov, čelnik MOST-a, gostovao je u Dnevniku Nove TV, te se tom prigodom usporedio i sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, te postavio pitanje – po čemu su oni bolji?

“MOST treba dati premijera, a ne SDP i HDZ. Dokle god se ne promijeni sustav i ljude koji su zadnjih 20 godina radili štetu, sve će ostati isto”, kazao je Petrov za Dnevnik Nove TV. “Ja bih vrlo rado Plenkoviću i Milanoviću ponudio da nam navedu naše pogreške. Ne govorim da ih nemamo, ali za razliku od SDP-a i HDZ-a Most je pokazivao dopustive granice. Nismo nikad dopustili da se osobni interes gura ispred državnog. Prepuštam im i poštenje i čestitost. Dobro su krenuli. Gospodin Milanović je zatražio, ali možda je i Jakovina sam odustao. Čujem da će se i Stipe Gabrića Jambu isto ukloniti, ali ima ih još koji se trebaju promijeniti”.

 

Na pitanje želi li biti premijer, Petrov je odgovorio: “Da. Mislim da kao predstavnik MOST-a imam bolju mogućnost biti predsjednik Vlade i od Milanovića i od Plenkovića, ali ne očekujem bilo kakvu poziciju… Gledajući ih, ne znam zašto bi oni bili bolji predsjednici Vlade u odnosu na predstavnika MOST-a?”

Poručio je kako i dalje postoje brojni koji su sposobniji i od njega, te izjavio: “Pozivam stoga sve one koji žele promijeniti sustav da se uključe u političko djelovanje, jer će inače ovakvi poput Gabrića popunjavati njihova mjesta. Rado bi im prepustio svoje mjesto, ali kad gledam Milanovića i Plenkovića, moram biti objektivan i reći – Zbog čega su oni bolji?”