BOŽO PETROV: Iskreno, ne vidimo efekt od Ureda bivšeg predsjednika

božo petrov

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov najavio je da bi već idući tjedan mogao početi pregovore sa sindikatima oko kolektivnih ugovora.

“Ja ne bih volio definirati tko je lak, a tko težak pregovarač. Potrebno je da sjednemo za stol i da sve teme otvorimo i da vidimo što će se događati. S naše strane postoji dobra volja, nadam se da će postojati i s njihove strane i da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo”, rekao je Petrov, a prenosi Media servis.

Nije htio komentirati Karamarka i Orepića koji su oko smjene ravnatelja policije rekli potpuno suprotne izjave rekavši kako će do reorganizacije u MUP- u doći.

“Možda je gospodin Karamarko doživio kao smjenu, a gospodin orepić kao premještaj s jedne na drugu dužnost, ali u to ne bi htio ulaziti. To trebate pitati gospodina Karamarka i gospodina Orepića”, kaže Božo Petrov. Osvrnuo se i na amandman Mosta o smanjenju financija za ured bivšeg predsjednika Mesića te rekao da će biti usvojen ali da će se još vidjeti u kojoj mjeri, kad je riječ o financijskim sredstvima.

“Ono što je još potrebno reći, a to je da će se ići prema promjeni zakona Ureda bivšeg predsjednika jer ono što je nama normalno da kao u Njemačkoj imate pet godina u kojima po prestanku obnašanja dužnosti možete koristiti ured, ali ne koristite vile, koristite administraciju. Naravno za sve što koristite trebate javnosti dati na uvid što ste postignuli od tog trenutka, a ovdje je prošlo već deset godina i mi ne vidimo razlog zbog čega bi se trebale trošiti stotine tisuća uz osiguranje dodatno preko milijun kuna, a iskreno efekt ne vidimo”, objašnjava Petrov.

Komentiraj