BOŽO PETROV: HDZ obećava manji PDV – neka građani pogledaju što su sve obećavali

božo petrov

Božo Petrov, čelnik Mosta, obilazi III. izbornu jedinicu i u Krapini se druži sa svojim simpatizerima, a najavljuje za subotu svoje uvjete, odnosno jamstva za postizborne pregovore, ali najavljuje da nikada neće ići u pravu koaliciju.

“Mi nikada nećemo ići u koaliciju”, kaže. “Sklopite li koaliciju ostajete u izvršnoj vlasti bez obzira što se u njoj događalo. To nam je neprihvatljivo. Imali ste to zadnjih 20 godina, vidjeli ste kako je ispalo. Nije dobro ni za Hrvatsku ni za građane…Ako se provode dogovori suradnja se nastavlja, a ako ne ona se prekida”, rekao je Petrov.

Objašnjava Petrov i zašto je nemoguće da u fotelju sjedne nestranački premijer: “Nestranački premijer u ovom trenutku nije moguć. Orešković je, što se tiče uvjeta bio zaista odličan kandidat, ali toliki su otpori da je to nemoguće. Tko god predložio nestranačkog kandidata ta ista stranka će ga rušiti. Htjeti će postaviti neku lutku na koncu, a Orešković je pokazao da zna raditi i da ne sluša druge….Može se dogoditi kao što se dogodilo u HDZ-u kad je vožd rekao idemo u provaliju i svi su otišli u provaliju”.

Svjestan da mu najvjerojatnije ostaje izbor –  Zoran Milanović ili Andrej Plenković, Petrov kaže: “Građani će odabrati…Nama su uvjeti jedino gospodarski program. Želimo jamstva…Inzistirati ćemo na pravosuđu, reformi lokalne samoupravo koju drastično treba smanjiti, podignuti gospodarski razvoj zemlje i stimulirati manje poduzetništvo. Tek onda se može očekivati smanjenje PDV-a.”

A kada mu se kaže kako HDZ na velika usta govori o smanjenju PDV-a, Petrov odgovara: “I oni će biti protiv toga prvi dan nakon izbora…Neka građani izvuku iz arhiva sva njihova obećanja i vide što su od svega napravili…”