BOŽO PETROV: Čestitam onima koji imaju želudac ići u preslagivanje vlasti s višestrukim pritvorenicima

božo petrov

Sve glasnije se mogu čuti najave kako će doći do preslagivanja u Vladi. Čini se da je HDZ-u već dosta Mosta pa, doduše ne tako eksplicitno, preko medija šalju poruke svom partneru u Banskim dvorima.

Najnovija je stigla putem zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji daje šansu Vladi još tri mjesec dva, a onda najavljuje miješanje karata, piše Media servis.

Medenog mjeseca HDZ-a, odnosno Domoljubne koalicije, i Mosta nije ni bilo nakon što su, poslije mukotrpnih pregovora, ušli u politički brak. Nijedna strana nije se čak ni trudila sakriti kako su svađe učestale, pa su se nerijetko postavljala pitanja hoće li to partnerstvo opstati ili ćemo na prijevremene izbore.

“Teško, mi smo u političkom braku s MOST-om koji je za sada dobar. Uvijek nailazimo na neke prepreke, ali mi to rješavamo,” rekao je u nedjelju novi stari predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je već znao reći kako nije ni lako ni romantično no da se na kraju oko svega dogovore.

No legitimitet koji je Karamarko dobio na izborima, ali i koji bi trebao biti potvrđen izborom vodstva stranke na Saboru HDZ-a 28. svibnja dao je naslutiti kako bi se tako osnažen mogao upustiti u rekonstrukciju Vlade. U tom je smjeru zazvonila i izjava Josipe Rimac koja je rekla kako su uvijek spremni zamijeniti ‘igrača‘ koji ne daje najbolji rezultat, ali da to ipak ne znači da će to i učiniti.

Ipak, da Karamarko ništa ne prepušta slučaju otkrio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je potvrdio da je o ulasku novih igrača u Vladu razgovarao s prvim potpredsjednikom.

“Ne razgovaram samo s potpredsjednikom Vlade, nego sa svima”, poručio je Bandić rekavši kako Vladi treba dati još dva-tri mjeseca da počne raditi. Ako ne bude rezultata, onda ćemo vidjeti što ćemo dalje, poručio je:

“Dajem punu podršku Vladi, to smo dokazali svojim rukama. Sadašnjih pet zastupnika u Klubu daje punu podršku Vladi. Uskoro ću imati puta dva i onda ćemo isto dati podršku Vladi. Ako ne bude rezultata isto ćemo dati podršku Vladi ali ćemo onda malo promiješati karte”, poručio je Bandić.

Da nas čeka “vruće političko ljeto zato što su dovršeni unutarstranački izbori u većini parlamentarnih stranaka”, smatra čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Pa o preslagivanju unutar Vlade kaže: U ovom izbornom ciklusu svjedočili smo mnogim presedanima na hrvatskoj političkoj sceni, imali smo pojavu tzv. trećih opcija, dugo vremena smo sastavljali Vladu i mislim da nam još takvih inovacija neće nedostajati”, rekao je Sinčić.

Na kraju dana stigao je i odgovor čelnika Mosta i potpredsjednika Vlade Bože Petrova.

“Po meni su ovo čisti pokušaji destabilizacije Vlade i to u trenutku kada Vlada treba iznijeti akcijski plan reformi. Osim toga, mislim da se mnogo toga vrti oko INA-e, a zbog samih događaja prošlog tjedna mislim da je jasno kojim interesnim grupacijama ne odgovara red i normalni aparat. Mi nismo kočničari, ali ćemo definitivno zakočiti bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa zato što ne želimo napraviti izdaju Republike Hrvatske. Ja čestitam svim onima koji imaju želuca ići u preslagivanje vlasti s ljudima koji su zbog sumnje na kriminalna djela završila već nekoliko puta u pritvoru”, rekao je Petrov.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!