BOŽO PETROV: Bili smo ucijenjeni na amoralan potez – sliči na inicijaciju u mafijašku organizaciju

božo petrov

“Opet su stavili stranački interes ispred interesa države. Kako to HDZ voli reći – vjerodostojno, u skladu s istom politikom koju provode zadnjih 20 godina”, rekao je među ostalim Božo Petrov, predsjednik Sabora, čiju smjenu priprema HDZ.

U razgovoru za Novi list Petrov potom kaže: “Od države im je važnije staviti pod tepih sve ono što se otkriva u Agrokoru, o čemu danas imate javno izvješće. Očito im o tome ovisi uspjeh na lokalnim izborima. Zaboravite argumente da je u pitanju izraz lojalnosti. Lojalnost nikada ne može biti u vidu ucjene.

Mi smo danas bili ucijenjeni da moramo pristati na amoralan potez ili će pasti Vlada. To mi sliči na inicijaciju u neku mafijašku organizaciju: prvo morate počiniti kazneno djelo, pod krinkom da dokažete da ste lojalni, a zapravo da vas naknadno možemo ucjenjivati…

Zanimljivo je da Andrej Plenković u ovom trenutku ide smijeniti ministre. Samo prije dva tjedna poručuje da neće dopustiti istrage i time se miješa u neovisnost istraga”, izjavio je Božo Petrov za Novi list.

Komentiraj