BOŽINOVIĆ O PRISLUŠKIVANJU: Nemam saznanja o istinitosti informacija

“Siguran sam da sigurnosni sustav funkcionira dobro”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na pitanje o istrazi njegova navodnog prisluškivanja. Ni on ni ostali čelnici u sustavu nisu bili razgovorljivi o aferi SMS i njezinih izdanaka.

Izvor: Media servis

Događanje na kojem su se našli ministar unutarnjih poslova, ravnatelj policije i glavni držani odvjetnik očekivano je privuklo novinare željne informacija o aferi SMS, ali i njezinim krakovima. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina tako je ponovio već poznate činjenice da je policija podnijela dvije kaznene prijave: Za sprječavanje dokazivanja i za neovlašteno presretanje računalnih podataka.

Kakva su saznanja o navodnom špijuniranju ministra, ravnatelj policije ponavlja da traju izvidi.

“Policija se bavi svim informacijama koje su u medijima pa tako i onima iz Nacionala, tako da kada dođe do potvrde da je počinjeno kazneno djelo, koje se vodi po službenoj dužnosti, podignut ćemo prijavu, a zasada sve radimo u koordinaciji sa Državnim odvjetništvom.”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da nije znao da ga uhićenici prisluškuju, ako se to i dogodilo.

“Prije svega nemam saznanja jesu li to istinite informacije, prema tome naravno da nisam imao saznanja. Ja sam siguran da naš sigurnosni sustav funkcionira vrlo dobro i da policija i DORH provode izvide bi trebali rezultirati odgovorima na neka pitanja.”

Ministar kaže da nije imao informacije o prisluškivanju jer nije osoba kojoj SOA upućuje izvještaje. Tko je Jovanka i o UDBA-i koju je prije nekoliko dana Milijan Brkić spomenuo govoreći o tome tko mu podmeće, Božinović kaže: “Nemojte banalizirati stvari. Dovodite nas u situaciju da se svako malo kada netko nešto kaže, na to se trebamo ozbiljno refereirati. Ja tu izjavu nisam shvatio kao nešto na što trebam.”

Državni odvjetnik Dražen Jelenić curenje informacija iz tajne istrage smatra nekorektnim. Vezano uz navode o prisluškivanju ministra Jelenić je rekao da nije tražio podatke SOA-e jer nije nadležan.

“Ono što se radi radi se s u suradnji s policijom i provodi se krim istraživanje. SOA ima svoje zadaće i ukoliko obavljajući svoje zadaće dođe do podataka koji bi bili od interesa za tijela kaznenog progona sigurno da će SOA kao i svaki puta do sada izvijestiti.”

Komentiraj