BOŽINOVIĆ NAKON STRADANJA SPECIJALCA: Istražit će se uzrok smrti – drugi je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju

Na izvanrednoj konfenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk izvijestili su o slučaju tragično preminulog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.

Izvor: Media servis

On je jučer preminuo nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu prvog dana obuke. Drugi pripadnik ATJ-a, kojemu je također pozlilo i dalje hospitaliziran.

Božinović je izrazio sućut obitelji preminulog pripadnika ATJ-a Lučko i da će se istražiti uzrok smrti specijalca. Što se tiče hospitaliziranog pripadnika, rekao je da je njegovo stanje ozbiljno, ali stabilno.
“Pratimo stanje drugog kolege, procijenili smo da je bolje jutros nego sinoć. Što se tiče unapređenja sustava, sve su ovo situacije iz kojih moramo izvlačiti puke jer ovo što se dogodilo, dogodilo se prvi put, neočekivano, ljudi su prošli sve liječničke preglede, zadovoljili su sve uvjete.”

“Sve će se ispitati. Naravno da velika odgovornost na insitucijama države, i na insitucijama represivnog sustava”, rekao je Božinović.

“Svi mi koji smo odgovorni za stvaranje atmosfere i javnog mišljenja svi mislim da možemo biti dovoljno odgovorni i principijelni da pričekamo nalaze i vještačenja institucija koje to rade.” Glavni ravnatelj policije Nikola Milina upitan je ima li ikakvih saznanja da se radi o konzumaciji neke supstance? “Izuzimaju se tragovi, sve se provelo, i klasične mjere i radnje u takvim sigurnosnim događajima”, rekao je.”Zasad nema nikakvih indicija što se tiče određenih toksikoloških nalaza, nemamo čvrsti dokaz o čemu se tu točno radi, i moramo čekati vještačenja. Što se tiče informacija u medijima, nije bilo drugih pripadnika koji su imali zdravstvenih problema.”

“Ovo je za mene jedan težak dan. Izrazio bih sućut obitelji našeg pripadnika Tomislava”, rekao je šef ATJ Lučko Mate Bilobrk.

“Iskoristio bih ovaj trenutak bez obzira na situaciju da zaželim svim pripadnicima njihov dan i da iznesu zadaće koje su stavljene pred njih.”