BOŽINOVIĆ NAJAVIO: Za blagdane vjerojatno duži rad za ugostitelje

Davor Božinović, čelni čovjek Stožera, najavio je mogućnost da za blagdane ugostiteljski objekti rade i duže od ponoći.

“Razgovarat ćemo s predstavnicima ugostiteljskog sektora upravo da vidimo kako, ukoliko se donese takva odluka, a vjerojatno će se donijeti da se produži sat-dva vremena rad ugostiteljstva, odnosno dopusti okupljanje, da vidimo što se sve može poduzeti da bi se taj rizik umanjio”, najavio je potpredsjednik Vlade.

“Svi koji komuniciraju ovu temu zapravo im je jasno da je Hrvatska od prvog dana, pogotovo nakon onog prvog lockdowna, krenula s balansiranim pristupom gdje je s jedne strane činite sve kako bi zaštitili živote i zdravlje, ali i održali gospodarsku i socijalnu aktivnost. Ova kriza traje već skoro dvije godine, i mora se voditi računa o svemu, zato i je Ustavni sud još na početku rekao kako je Stožer ovlašten donositi te odluke uz konstantni nadzore Vlade Republike Hrvatske”, dodaje Božinović.

“To je ta situacija s kojom se mi nosimo od samog početka, pa i ovi koji napadaju mislim da to dobro razumiju, ali naravno traže tu nekakav prostor za politički glas više, međutim to je kratkoročno, a kriza je dugoročna i moramo voditi računa ne samo o trenutačnim izazovima nego i o onome što nam po svemu sudeći slijedi, a to je širenje nove varijante virusa koja se već počela širiti Europom. U svemu ovome mi taj određeni pad, ali on se dosta usporio i to su sve razlozi zbog kojih moramo pratiti situaciju kako bi zaštitili živote i zdravlje što većeg broja ljudi, a opet čini sve da u državi i u ovim uvjetima funkcionira najbolje što može”, rekao je Božinović.

Naknadno je ministar Vili Beroš rekao kako će se za Božić i Novu Godinu produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata do dva sata ujutro.

“Razgovarali smo o produženju radnog vremena. Imamo osam slučajeva omikrona. U ovom trenutku je mirna epidemiološka situacija i možemo izaći ususret i produžit ćemo rad do 2 sata poslije ponoći u noći s Badnjaka na Božić i sa Stare i Novu godinu”, rekao je.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!