BOŠNJAKOVIĆ O SILOVANJU KOD ZADRA: Pokaže li se sve istinito počinitelji će biti najstrože kažnjeni

Odluka suca istrage zadarskoga Županijskog suda da mladiće osumnjičene za grupno silovanje maloljetnice iz okolice Zadra, pusti da se brane sa slobode šokirala je i uznemirila javnost.

Na tu je odluku DORH najavio žalbu, a o slučaju je govorio i ministar pravoduđa Dražen Bošnjaković u programu radija “U mreži Prvog”.

Bošnjaković je sudio slučaj iz Zadra, no pozvao je javnost na strpljenje.

“Treba proći postupak. U postupku treba svima dati šansu da kažu svoje viđenje stvari, provesti dokazni postupak. Bez obzira na težinu i monstruoznost cijelog slučaja, mislim da je potrebno provesti postupak kako bismo znali koja je prava istina”, rekao je Bošnjaković u “U mreži Prvog”, dodavši da “ako se pokaže istinito sve to što je navedeno, sustav mora biti jako rigorozan.

“Sustav mora poslati snažnu poruku da je tako nešto neprihvatljivo u društvu i oni koji tako nešto počine će biti najstrože kažnjeni”, poručio je ministar.

Bošnjaković je ustvrdio da mediji znaju donositi presude prebrzo na temelju nekoliko argumenata i iskaza što, kaže, nije dobro.

“Treba ostaviti stvari pravosuđu. Naše pravosuđe je spremno s takvim predmetom uhvatiti u koštac. Sudu treba omogućiti da u miru radi svoj posao. Općenito, treba pooštriti kaznenu politiku”, istaknuo je.