BOSANCI ODLUČUJU: Trump ili Clinton? – glasovi bosanskih Amerikanaca mogli bi presuditi

hillary clinton, donald trump

Bosanski Amerikanci u Missouriju na izbore će izaći u velikom broju, a posljednje ankete kažu da su Hillary Clinton i Donald Trump su izjednačeni u Missouriju.

Glas Bosanaca mogao bi biti presudan, jer u St. Loiusu živi velika bh. zajednica, s nekih 70.000 ljudi iz BiH, koje je Trump odbio svojom retorikom protiv muslimana i imigranata.

“Mislim da su ovo jedni od najvažnijih izbora ikada. Ja sam došla u SAD kao i ove izbjeglice iz Sirije. Na isti način. Nisam nikad željela ikoga povrijediti, samo smo željeli šansu za životom. I data nam je ta šansa. Upravo to čini Ameriku velikom i mislim da Donald Trump to ne razumije”, kaže tako za Guardian Mirhada Jašarević, koja je postala državljanka SAD-a baš ove godine, pa će i glasovati na izborima.

Valja i reći kako je obitelj Clinton ostala u lijepom sjećanju Bosancima i Hercegovicima, jer je Bill Clinton, kada je bio predsjednik SAD, naredio bombardiranje agresorskih položaja, te je među najzaslužnijima za prestanak rata u BiH.

O tome kako će nekadašnji građani BiH glasovati za Hillary Clinton ide i podatak da su članovi zajednice iz BiH početkom ove godine osnovali Bosansko-američi savez Missourija (BAPAAM), koji je već najavio da podržava Hillary Clintom u predsjedničkoj utrci.

Mediji i pišu kako će većina Srba u SAD svoj glas dati Trumpu, jer je Bil Clinton naredio NATO bombardiranje Srbije 1999. godine.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!