BORIS MILOŠEVIĆ: Pozdrav “Za dom spremni” ne bi trebao biti prihvaćen u društvu

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević, koji je bio i gost Dnevnika HRT-a, rekao je kako je važno da je u Varivode na komemoraciju došao predsjednik Vlade Andrej Plenković i poslao snažne poruke, te izrazio žaljenje.

Podsjetimo, u Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine.

“Predsjednik Vlade je po prvi put poslao snažne poruke, iskazao žaljenje i poslao poruku da se otvori dijalog o temama koje su teške i opterećuju naše društvo i dijele naše dvije zajednice, rekao je Milošević, te dodao kako je
ohrabrujuće što su i premijer i Milorad Pupovac  spomenuli stradanje Hrvata i važnost da se žrtve ne dijele i da im se treba odati zajedničko poštovanje, naglasio je Milošević.

“Čekanje pravde je veliki problem i nakon 25 godina, teško je očekivati da će se pronaći počinitelj i novi dokazi”, rekao je Milošević za HRT.

Premijer Plenković je prvi premijer koji je bio na komemoraciji u Varivodama i oštro je osudio zločine koji su počinjeni nad devetero srpskih civila. Izjavio je kako hrvati trebaju priznati zločin, ali kako i Srbi trebaju priznati da se dogodio srpski otpor legitimno priznatoj vlasti.

Izjavio je kako Hrvati trebaju priznati zločin, ali kako i Srbi trebaju priznati da se dogodio srpski otpor legitimno priznatoj vlasti. I premijer i Milorad Pupovac su rekli kako je važno da se ne dijele žrtve zato što su one zajedničke i mora im se dati zajedničko poštovanje.

“Ono što je dobro da zajednički šaljemo dobre poruke i benefiti toga su da imamo društvo dijaloga i tolerancije, imamo relaksaciju u društvu, što je važno, rekao je Milošević i dodao kako relaksacija nije dovoljna, već kako je važno graditi ono od čega će ljudi moći živjeti.

Milošević je istaknuo kako pozdrav “Za dom spremni”  ne bi trebao biti prihvaćen u društvu i ne bi trebao opterećivati i dijeliti Republiku Hrvatsku.

Komentiraj