BORIS MILOŠEVIĆ: Nije sporna Oluja, radi se o pravu RH da vrati svoj teritorij – sporni su Grubori, Varivode… ubojstva, pljačka, palež

„Ja ne znam što bih trebao napraviti da mi se prizna da sam punopravan građanin RH, ne znam što više da napravim, što da priznam…”, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević gostujući na N1 Televiziji.

“Ova Vlada ima zadatak da smiri tenzije, da krči put, to su sve građani RH, žrtve moraju biti naše žrtve, da ih ne dijelimo, a zločinci kažnjeni ako je to moguće. Apsolutnu pravdu nećemo postići, ali gdje god možemo da je ostvarimo i da zajednički komemoriramo žrtve“, rekao je Milošević za N1.

Ponovio je da Oluja kao takva nije sporna jer se radi o pravu RH da vrati svoj teritorij kao i Istočna Slavonija koja je vraćena mirnom reintegracijom. Ono što je sporno su Grubori, Varivode, Uzdolje, Mokro polje, Kijani…pljačka, palež, ubojstva i neprocesuiranje“, naglasio je.

„Ima puno otvorenih rana, Vlada ne može progoniti ni suditi ratnim zločincima, mi održavamo političku klimu da svi ratni zločini budu procesuirani“, rekao je osvrćući se na ono što se dogodilo u Gruborima.

„To je zločin najbolje potkrijepljen dokumentima, a zataškavan je, 2009. počela je istraga, a sudski postupak je pokazao da je ratni zločin počinjen, a počinitelji nisu utvrđeni. Zakazala je država, državno odvjetništvo, ali i javnost i mediji“, rekao je te poslao poruku:

„Ali takve stvari ne zastarijevaju, ratni zločin ne zastarijeva, onaj tko je počinio taj zločin ne može spavati mirnim snom“, rekao je Milošević te dodao da je relativizacija ratnog zločina reći da se odlaskom u Grubore izjednačava krivnja, a što su mnogi govorili nakon komemoracije.

Komentiraj