BORIS CEROVAC: Ako Končar ne uplati novac, od danas više neće biti strateški partner

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Radnici pulskog Uljanika od pet ujutro ponovno su u generalnom štrajku. Ovoga puta štrajk se odnosi i na one radnike kojima je bilo dopušteno da rade na polarnom kruzeru australskog naručitelja.

Štrajk Uljanikovih radnika počeo je 20.listopada, no stavljen je u mirovanje 19.studenoga nakon što je izabrana nova Uprava brodogradilišta. Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata rekao je da su svjesni da će štrajk značiti kraj suradnje s nekim naručiteljima, ali da radnici više nemaju strpljenja. Cerovac je u razgovoru za MS dodao:

“Druge nema. Ljudi nemaju šta jesti, kopaju po kontejnerima, gube stanove, gube aute, krediti i ovrhe dolaze na naplatu…Mi jednostavno ovako dalje ne možemo”, poručio je Cerovac.

Već dulje vrijeme Štrajkaški odbor ističe da su izrazito nezadovoljni što se sa strateškim partnerima pregovara putem resornog ministarstva, a ne preko Uprave.

Cerovac je najavio da se danas očekuje sastanak s Dankom Končarom, dosadašnjim službenim strateškim partnerom.

“Ja se nadam da će to biti definitivno biti danas odlučeno. Ili će on dati novac ili od današnjeg dana više neće biti službeni strateški partner. Onda ćemo vidjeti dalje što je do sada razgovarala Vlada, ali evo, ako bude sada maknut Končar onda ćemo vjerojatno razgovarati s nekim drugim”, rekao je Cerovac.

Komentiraj