BORBA ZA HNS, A STANIĆ KAŽE: Ovako nije ni u Sjevernoj Koreji

Foto: N1 screenshot
Foto: N1 screenshot

Utrka za čelnog čovjeka HNS-a bliži se kraju. Rok u kojem se mora dobiti podrška barem devet županijskih saveza koja je potrebna za formalnu kandidaturu je 7. prosinca, dakle još samo dva dana.

Dario Šimić i službeno je dobio podršku Splitsko-dalmatinske, ali i Zadarske županije, no ako je vjerovati špekulacijama Davor Šuker već je osigurao 14 potpisa te će tako biti jedini kandidat za predsjednika HNS-a. Mario Stanić, Šimićev suradnik ne priznaje poraz dok traje utakmica:

„Očekujemo sve potpore. Nama je apsurdno da netko glasa za nastavak ovakve agonije. Smatram da je situacija već dugi niz godina zahtijevala bitne promjene, one su bile nužne prije pet šest godina, tako da očekujem maksimalnu potporu“, istaknuo je Stanić koji se složio i s premijerom Andrejem Plenkovićem koji je prije nekoliko dana poručio kako je HNS začahuren te svojim statutom onemogućava kandidiranje više ljudi za mjesto predsjednika.

„Mi se sada ubijamo i takmičimo s vremenom i prostorom, a ne s protukandidatom. Nije moguće dvadeset i jednu županiju obići u petnaest dana. Ne znam kud to ide, pretpostavljam da ovako nije ni u Sjevernoj Koreji. To je ono što je premijer prepoznao i naglasio, mi se tu apsolutno slažemo s njim“, rekao je Stanić za Media servis.

Izborna Skupština je 22. prosinca.

Komentiraj