BOMBAŠ U ZATVORU: Muškarac (71) iz Pakraca prijavljen za pokušaj trostrukog ubojstva

Pokrenuta je istraga protiv 71-godišnjaka pritvorenog nakon što je prošlog tjedna u Pakracu bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a.

Istraga protiv 71-godišnjeg Milorada Arsenića pokrenuta je, osim zbog trostrukog ubojstva u pokušaju, i zbog nedopuštenog posjedovanja eksplozivnih tvari, izvijestilo je tužiteljstvo ne otkrivajući identitet okrivljenika.

U priopćenju se kaže:

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 28. siječnja 2021. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i jednog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (29. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da okrivljeni 71-godišnjak 27. siječnja 2021. oko 9,15 sati u Pakracu, nezadovoljan postupanjem radnika jednog trgovačkog društva, iz svoje kuće bacio prema njima ručnu bombu M-75 koja je eksplodirala, pri čemu je jedan oštećenik zadobio teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom, dok su druga dvojica oštećenika zadobili teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja i da je 71-godišnji okrivljenik od točno neutvrđenog dana do 27. siječnja 2021. u kući u Gornjim Grahovljanima, pribavio i držao jednu ručnu bombu M-75.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio okrivljenom 71-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od dovršenja kaznenog djela ili počinjenja drugog težeg kaznenog djela.

Komentiraj