BOLESNI UMOVI: Mikrobiolog u Beogradu sazvao skup za legalizaciju silovanja

Daryush ‘Roosh’ Valizadeh

Svijet je prepun svakakvih bolesnih umova. Tako je zagovaratelj legalizacije silovanja i jedan od najomreženijih ljudi na svijetu mikrobiolog Daryush ‘Roosh’ Valizadeh zakazao lude skupove u 43 zemlje.

Skup se u Beogradu trebao održati 6. velajče, trebao je imati međunarodni karakter, ali je otkazan iz sigurnosnih razloga. Skup se trebao održati na Trgu republike, kako pišu srpski mediji, ali su se preplašili antifašističkih i feminističkih pristaša.

To je zapravo skup ili susret heteroseksualnih muškaraca koji su sljedbenici istinskog ženomrsca i blogera Valizedeha (36), koji traži od vlasti legalizaciju silovanja koja se događaju u privatnim prostorima. Jer, taj čovjek, kojem nešto nije u redu s glavom, tvrdi kako na seks automatski pristaje svaka žena koja uđe u nečiji stan, kuću, auto.

Pripremajući se za skup u Beogradu, Valizadeh je simpatizerima i istomišljenicima dao i lozinku za prepoznavanje. To je bilo pitanje – znate li gdje je pet shop? Poslije toga sastali bi se u nekom od kafića. Ali, skup nije bio prijavljen policiji, navode mediji, ali ga ne bi niti dopustili jer nije u skladu s Ustavom i zakonima Srbije.

Kako piše Blic, Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće. Kaže:

„Tako bi se mogla zatražiti i zabrana kažnjavanja svih oblika nasilja u privatnom prostoru.“

Inače, Valizadeh je Amerikanac armensko-iranskog porijekla. Na svom blogu otvoreno i surovo vrijeđa žene, koje su za njega nža bića i nesposobne donositi bilo kakve odluke.

Njegova „ideologija“ govori kako bi muškarci silovanjem trebali kontrolirati žene. Zalaže se za „bolji svijet u kojem bi žene bile kod kuće, a muškarci bi bili glavni.“

Nele zemlje, poput Australije, ne žele ga na svom tlu, pa su mu uskratili vizu. (t. b.)